Solros!

Okej… hemma igen, inte illa det heller då jag har turen att bo på gräddhyllan här i Jönköping. Kom hem från torpet, vårt underbara paradis som vi åker till för att hämta energi till att klara av vardagen nu när det börjar bli höst och mörkt.

Har haft det kanon (som vanligt), bastat både i fredags och lördag, Tänk, sitta där i en härligt varm bastu medan det blåser lite när skymningen faller på. Lite kallt att dricka (i helgen vart det några goda Smirnoff Ice) då man svettas an aning och behöver fylla på.

Jag som oftast inte brukar gilla alkohol tycker det smakar förträffligt bra med en ”ice” eller en kall ”öl”.

 

Har nu tagit in alla pelargonier för vintern, nu hoppas jag att de kommer överleva den långa, långa vägen ända fram till våren då solen står högt i skyn.

Har även stött på två döda mususlingar som hade fått för sig att gå in och dö i vårt badrum. det luktade inte hallonbåtar där direkt och det tog ända tills Outi skulle sätta på en tvätt som vi kom på att det var de där döda musarna som börjat lukta.

Outi och jag diskuterade just om det var så att något från tvättkorgen hade börjat surna. Kom snart på att vi sätter på en tvätt så den där obehagligt illaluktande doft skulle försvinna och att alla som använde det lilla hemlighuset skulle kunna sitta där i lugn och ro med en doft av annat än DÖD!!!!

Så när jag stod i storarummet och skulle få igång kaminen då det var lite röset när vi kom ner så kom Outi ut skrikandes som om en kräfta nypet tag på ett ömtåligt ställe på kroppen. Högt skrek hon så även  alla små tomtenissar och skogen rå gömde sig så långt borta från stugan som vart möjligt.

Det hade kommit med en död mus upp i ett av klädesplaggen och det tror jag det att hon skriker som en galning, tror nog att jag också hade fått till ett ilande skrik om det var jag som fått med mig upp en mus i ett par trosor…

Thomas har fortsatt att bygga på övervåningen i det som är tänkt att bli ett gästrum ute ovanför den stora verkstaden. Skönt, det kommer ett slut någon gång innan 2020 tror jag om han fortsätter i den här takten, bra jobbat loverboy!!!

I all höst som var på torpet i helgen fann jag dock en kaprifol som kämpar med att överleva. En liten fin blomma med fortsatt stark fin färg. Det gjorde mig lite glad, än så länge finns det lite, lite sommar kvar…

Outi och jag passade även på att gå på marknaden med Liam, Noel och Alexander. De fick lite extra veckopeng som de fick spendera fritt på där uppe. Inte svårt att gissa vad som köptes för de guldmynten… Så klart godis, godis och så två munkar som Liam var sugen på!!!!

Vi plockade även lite god svamp och gjorde en mustig god svampsoppa. Passade perfekt nu när det inte är så varmt ute längre. Mm, maken smakade en halv sked. Det fick räcka och bli över för i år enligt han, tur för oss andra som har chansen att njuta av naturens guld.

Fina Annette kom även på besök i paradiset efter att ha varit i gruvan och jobbat. Hon hade med sig en finfin lykta som jag fick i present. Det tackar jag så mycket för, den var så fin och den kommer definitivt att komma till pass nu i höst och vinter!

Liam fick sig en försenad födelsedagspresent, en alldeles egen drake att flyga med. Och så bra dag Annette valde att komma på, det blåste ju bästa drakflygarvindar på torpet i lördags… Nostalgi på hööög nivå.

Och snart går det att plocka frön från solrosorna, i alla fall några av dem som fick mycket sol på sig och som blev stora!!!

Nu är det lite kvällsmat i magen som behövs, sen är det sääängen… Trött efter all lantluft!

Det här inlägget postades i Blogg, Torpet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.