4:de advent – minijul hos Outi

evan_advent4

 

Advent inleds fjärde söndagen före jul och varar till och med julafton. De fyra söndagarna fram till jul benämns vardagligt första, andra, tredje och fjärde advent, eller mer korrekt första, andra, tredje och fjärde söndagen i advent. När juldagen infaller på en söndag, blir adventstiden lång jämfört med om juldagen infaller en måndag. Tiden fram till julafton räknas ned på olika sätt beroende på tradition. På norra halvklotet är det årets mörkaste tid och många hem rymmer under den här tiden en adventsljusstake med fyra, vanligtvis levande ljus, där ett ljus tänds för varje söndag i advent som passerats.

Idag har vi firat 4:de advent genom att ha en liten minijul hos finaste Outi, Alexander & Felix. Outi hade lagt ner sin skäl i maten och jag vart mer än mätt, jag vart på ren svenska ”skitmätt”.

Advent

Vinden susar i advent
och vårt första ljus blir tänt.
Barn som har det svårt i världen,
Gud bevara dem på färden.

ängelMörkret tätnar i advent
och vårt andra ljus blir tänt.
Gud bevara dem som gråter.
Låt dem le och leka åter.

Kölden biter i advent
och vårt tredje ljus blir tänt.
Gud bevara alla frusna,
ge dem värme, låt det ljusna

Julen nalkas i advent,
och vårt fjärde ljus blir tänt.
På Guds lille son vi tänker,
när de fyra ljusen blänker.

adventVi bytte ju såklart även en liten, liten julkapp, så som vi alltid har gjort så länge jag kan minnas. Fick finfina rosa strumpor/innetofflor, kan inte riktigt beskriva hur de såg ut, men kan tala om att de kommer bli mer än perfekt att ha på sig på torpet. Längtar dit nu, mitt härliga paradis!!!

Sen tyckte Outi att jag visst inte kan hålla reda på mina nycklar, så jag fick någon liten dosa som ska höra ihop med en APP till mobilen, ska försöka sätta mig i den sen när jag får tid… (Thomas blir nog glad, för han får alltid hjälpa mig att leta upp mina nyklar).

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.