Julen är över, nyåret närmar sig…

Hej på Er!

Nu är julen över och tomten kom även i år, vilket alla barn var glada över. Även om en del av  de större barnen misstor att tomten finns. Men jag såg allt glädjen och det är ju det som är det bästa att se av sina älskade barn.

tomteLiam och Noel var mer än tacksamma över alla klappar de fick av oss. Dock så har de en period där de är hiskligt mycket oense och de kan inte sitta vid varandras sida utan att det urarta sig till kiv. Men det är väl det som hör till när grabbar i 9 och 10-års åldern växer upp ihop och är syskon?!

Hur som helst, även vi vuxna vart mycket glada över de klappar som kom till våra ägor. Svärmor och svärfar är så generösa och jag beundrar deras givmildhet starkt. Tusen tack till vår julklapp och till Liam och Noel!

Thomas hade som vanligt fixat det som jag önskade mig, en ny sodastreamer, det tackar jag han innerligt för då jag bara älskar brusvatten. Själv så hade jag inte slagit på allt för stort till min älskade make, då vi sa att vår gemensamma julklapp ligger i all renovering som vi gör på torpet. Det är liksom inte gratis, men fin blir det och det är jag glad över. Så jag hade köpt han tre böcker som jag tror han dock gillade, men helst ville han nog ha något med teknik för det brinner han för!!!

avhopparen-mina-20-ar-inom-scientologin den-langa-vagen-till-frihet stenbeck-en-biografi-over-en-framgangsrik-affarsman

Thomas gillar ju att läsa bland annat biografier, så därför fick det bli det den här gången. Själv är jag sugen på att läsa ”Avhopparen, mina 20 år i scientologin” då jag undrar hur man över huvudtaget kan få för sig att tillhöra denna sekt!!!

Vi vuxna bytte ju en julklapp av ett värde för ca 200 riksdaler, sen vet man inte vem som får vems paket. Hur som helst, i år hamnade just min paket till svärfar och även där hade jag valt att gå i böckernas värld. 

ferry-tales-inte-sa-forbannat-tillrattalagtDär tog jag en chansning, då jag inte hade en aning om vem som skulle få just min julklapp och jag hade ingen aning om det skulle falla i smaken av ytterligare en biografi!? Hoppas svärfar vill läsa lite om Björn Ferry och hans bravader i OS och allt han gjort i sin karriär som skidåkare…

Noel, han hade ju önskat sig en tavla av oss, en cool sådan. Skönt att han vart nöjd över vårt val, då det är svårt att veta vad en cool tavla är för en 9-åring. Det blev i alla fall en stor canvastavla med motiv av en oljemålad leopard. Sen var det massor smått och gott som har glatt tog emot.

Liam hade ju önskat sig pengar, det kunde vi ju inte låta han vara utan. Det är ju lättare än att vara idérik på paketet som man tror en 10-åring vill ha. Även Liam fick ju en massa smått och gott utöver sina pengar som han vart superglad över.

Så summan av kardemumman vart att julen var mer än bra, den vart toppenbra!!!

raketer

 

Nu inväntar vi nyåret som kommer firas av nere i vårt lilla paradis i skogen. Ser fram mot en lugn och raketlös nyårsafton, för mina hundar mår så dåligt att allt smällande. Det är fint att titta på, men det är definitivt inte värt djurens lidande och den höga kostnaden för några sekunders smällande. Då finns det bättre saker att lägga våra slantar på, som till exempel Barncancerfonden eller Unicef, alltid som dessa pengar kommer till pass på ett bra och seriöst sätt…

Så snälla Ni, tänk er för innan Ni smäller av alla raketer, många djur kommer lida oerhört mycket för er njutning skull!!!

gott-nytt-ar-2015-fargglada-cirklar-designen_82147502023

Med dessa ord vill jag önska Er alla ett riktigt gott nytt 2015 och ses vi inte innan här eller i verkligheten så vill jag även tacka Er alla för ett härligt och innehållsrikt 2014!

kram

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.