6 juni

Sveriges nationaldag är idag, 6 juni.

Inte för att jag ska fira så där värst, arbetet går ju före. Däremot så har Thomas, Liam, Noel, Peter, Pascal, Teo och så lilla Stella begett sig ut. Kanske inte heller för att fira, utan mer för att umgås.

De packade ihop lite korv, bröd, festis och lite annat gott och åkte upp till Dumme Mosse för att tillbringa dagen. Skönt att det bjöds på sol för dem när de ska vara ute i naturen och inta 6 juni.

Så här sitter jag nu själv och förbereder mig för dagen. Ska snart kolla upp när bussen går från gräddhyllan. Onsdag fast söndag, då brukar det vara skralt med turerna från gräddhyllan. Men jag ska nog komma i tid, börjar ju inte riktigt än, hinner nog fira lite 6 juni med att vika tvätten som Thomas lagt på soffan…

Det återstår 208 dagar av året idag, kan bara säga ”fy vad det går fort”. Snart är det även midsommar och då har jag gått på min semester. Så nu när det är så nära önskar jag att det riktiga sommarvädret är på gång. Vill inte gå och småfrysa nu när det inte är snö.

För Er som inte vet vad Dumme mosse är:

Dumme mosse är en stor mosse i västra Jönköpings kommun i nordvästra Småland. Den korsas av riksväg 40.

Höjden över havet är omkring 225 meter. Större delen av Dumme mosse är bildad genom försumpning av fastmark, och torven utgörs huvudsakligen av föga förmultnad vitmosstorp. Dess djup i de centrala delarna är 4-6 meter. Mossen avvattnas dels och huvudsakligen genom Dummeån och dels genom Dunkehallaån. Stora landsvägen över mossen anlades av danskarna vid deras angrepp mot Jönköping 1567.

Vid Dumme mosse finns gångplankor för besökare att vandra på.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.