Du har blivit vuxen

Att följa det man älskar som mest från att vara nyfödd och sårbar till att bli vuxen får mig att förstå att ens barn fortfarande är lika sårbar som när ens barn såg ljuset utanför livmodern. Jag förstår ju såklart att det inte är samma sårbarhet med att vara vuxen och nyfödd. Men den värld vi lever i och det som vi inte kan förutspå gör att mitt barn fortfarande är sårbar i mina ögon som mamma. Jag som mamma kan aldrig skydda så som jag hade önskat att jag skulle kunna göra. Att få vara där, varje minut, varje sekund för att stoppa, hoppa fram eller ta mitt barn i famnen och springa iväg från den potentiella fara jag ser framför mig.

Att släppa taget är ett av det svåraste jag varit med om det här året. Att erkänna det för mig själv är lika svårt som att räkna sandkornen på en strand. Jag vill ju bara få njuta ett lite tag till, lukta på hjässan som sover på min axel. Titta på magen som går upp och ned medan de djupan andetagen så fint lunka på i min famn. Att se det nöjda leendet när han slår upp ögonen och ser mig in i ögonen, de där gröna ögonen som bara han och jag har. Den kärlek som en mor, som jag har till min son… Den kan jag inte beskriva med ord, den går inte att förstå förens man upplevt vad kärlek till ett barn är.

Nu sitter jag här hemma i sängen, funderar över vart åren har tagit vägen. Du var så liten och nu är du så stor. Lika fin nu som då, bara så mycket mer att ta in, bara så mycket mer att älska. Jag har fått lära mig att dela med mig av dig, då du är så älskad från många håll.

Nu, nu har du själv hittat kärleken och du tar stora kliv in i ett förhållande med en flicka du så kärt håller av. Du ser på henne med glittrande ögon och du är nöjd. Att se dig på håll och se din kärlek som du delar med dig av, det gör mig nöjd och stolt. Då vet jag att du mår bra och när du mår bra så mår jag bra. Det är det som är så fint med dig, du vill alla så väl, du vill att alla ska känna sig delaktig.

Jag är en stolt mamma till Dig Liam Jonsson. Jag älskar dig och vill att livet ska bli rikt, rikt på kärlek och en trygg vardag som gör att du får uppleva livet på det bästa sätt som alla förtjänar. Glöm inte bort, Du är värdefull både för dig själv och oss som får ha dig i vår närhet.

Lev livet med ett leende, lev livet med ett öppet sinne, lev livet med respekt för andra, lev livet med omtänksamhet och du kommer få tillbaka ett liv rikt på vänner, kärlek och hopp.

Din mamma Marika

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.