Kloka ord från kloka barn!

Nu tar mammarika höstlov från gruvan, så skönt och så gött det ska bli. Väntar på att Liam och Noel ska ta höstlov, behöver i och för sig inte vänta allt för länge då det sker i morgon efter skolan!

Då hämtar jag upp mina två små underbart goa fisungar och kör raka vägen utan att passera GÅ till vårt underbara paradis, Torpet. Så som jag har längtat och sett fram mot det här.

Det är inte bara jag som tar höstlov och åker till torpet inte! Nej, Stella ska ju så klart med och hon har med sig två kompisar som också vill ha lite lov. Så Seppo och Knut får allt följa med och springa loss hela vecka 44 som då är höstlovsveckan!!!

I kväll har vi haft en fantastiskt mysig stund och när vi hade det som mysigast där ute i köket när vi satt och pratade som kom Liam med en helt perfekt idè. Liam tyckte att vi alltid skulle samlas hela familjen och samtala med varandra.

Mammarika var nog den stoltaste mamman på hela gräddhyllan då ed skötte det här samtalet perfekt genom att vänta på varandra när den andra talade. Jag blev paff, förstummad och överraskat glad. Thomas tyckte de var helt underbara när vi satt där, så det gör vi gärna om det första tillfälle ges.

Sen så berättade Noel hur han såg det på när någon människa är elak, hur det går till. Han både visade med händer och talade om ordagrant. Så här lät det när Noel berättade:

Först så har den elaka människan ett fint hjärta, den har liksom inte blivit elak än. Sen gör han något elakt, som kanske att mobba, ljuga eller små någon. Då krymper hjärtat en aning och efter flera gånger så har hjärtat blivit mindre och börjat likna mer än dödskalle än ett hjärta. För är man elak så blir hjärtat till slut en dödskalle för de är inte snälla.

Helt underbart att höra dessa små prata och berätta om hur de ser på saker och ting. Liam berättade att har man haft en bästis så kan det hända att med tiden så växer man i sär. Inte att man är osams men man leker med andra kanske lite mer. Sen går tiden och så kanske om ett år så börjar man leka igen och är bästisar igen.

De är såå kloka de små liven, vi vuxna borde allt lyssna mer på dem än vad vi gör!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.