Motljus

DSC_0066Snart är min fotokurs över, bara i morgon också. Lite tråkigt det är så kul att få lära sig lite trix för att få bra ljus och skärpa.
DSC_0012I torsdags lärde jag mig att fota i motljus och att fota rinnande vatten. Man kan få det att se ut som en böljande slöja eller mer som isbollar. Coolt kan det bli om man hitta det där ögonblicket och lyckas få bra slutartid, ISO och slutartid…
DSC_0258Att få det att se ut så där trolskt är inte det lättaste, men efter antal försök så blev något av bilderna rätt skapliga.

DSC_0274Samma vattenfall, men så olika ändå… Fränt med effekter på vatten i alla fall.

DSC_0244Vi var i Hovslätts Hembygdsgård och det fick mig att sakna mor väldigt mycket. Mamma bodde ju rakt över och kuse sitta där i köksfönstret och titta ut över stället. Det är en märklig känsla att inte kunna ta och ringa henne och berätta om livet här med min familj, så som jag gjort tidigare.

DSC_0297Det är skönt nu när mor är på plats och jag kan ta mig dit allena och sitta där och prata en liten stund. Tänka och reflektera över livet som varit, som är och som komma skall… Saknar dig mamma!!!

DSC_0301Hur som helst… I naturen kan man hitta lite allt möjligt. Det tråkigaste är att hitta saker som inte hör hemma i naturen och i torsdags vart det ju inget undantag att finna något fel. Varför över huvudtaget bemöda sig med att få till sin snusdosa liggande på en pinne när det finns papperskorgar bara en bit upp vid hembygdsgården?!?!

DSC_0054I morgon som jag sa är det sista dagen pöl fotokursen och vi ska då träffas inne på medborgarskolan för att visa våra bilder. Man ska välja ut 10 bilder och det spelar ingen roll om det är bilder man är nöjd med eller mindre nöjd med. För de som man tycker blev fel kan man då diskutera vad som gick fel och vad som hade kunnat göra annorlunda.

DSC_0541Så idag måste jag sitta och välja ut dessa bilder, för i morgon blir det full rulle.

Önskar Er alla en fin och solig (dock mörk himmel) dag!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.