Nej, det är ju synd om mina barn som har det så hemsket!!

Mitt i veckan, onsdag, härliga onsdag.

tårarFick ett argt uppvaknande av min äldste son idag då han kom på att hans termobyxor hade gått sönder igår (inte lite heller) och idag skulle de åka pulka på gympan. Det var inte lite tårar som kom och ett tag fick jag för mig att jag inte skulle få iväg han alls.

Noel ville inte vänta på Liam då han betonade att han ville inte komma för sent för då fick man tillsägelse av fröken. Så jag fick släppa iväg Noel och ha ett litet ”på tu man hand prat” med Liam.

Men en bra mor reder sig och vi hittade en lösning. Mammarika är alltid redo, kort och gott (för barnen, maken kan diskuteras… moohhaaahahaha)..

Så klockan 10:00 stod jag och hängde på låset nere vid Team Sportia för inhandla ett par nya termobyxor och till Liams glädje vart det även hängslen till dem så han slipper att ha häng i röva som han säger.

Enkelt som en plätt att lösa en konflikt när man är som ett yrvaket vrak. Snäll var jag också som gick till skoklan och lämnade de nya byxorna till den så ledsna sonen. Så när Liam kom hem idag vart han nöjd men dock inte glad.

pulkaDe hade bara ”råkat” åka en gång på pulkan när de skulle hem Liam och Noel och inte bara råkat åka ner och sen gå upp för att traska hem. De hade visst råkat ”åka” några gånger för att slutligen hamna i bäcken och bli blöt ända upp till midjan.

Märkligt att detta händer. För det är ingen som vill ”åka” utan gå raka vägen hem, men den ene tvingar den andre och vise versa. Så det är inte deras fel att de kommer hem försen, blöta och ledsna med tårar sprutande från ögonen när det gör ont då kylan bitit sig fast i hela den blöta kroppen.

Nej, det är ju synd om mina barn som har det så hemsket!! Eller?!

Nå väl, lite ljummen mat (de kom ju försent så den hade börjat kallna) gjorde susen i magen och vips så vart de på toppenhumör igen.

pralinerSnart är det i alla fall jullov för Liam och Noel och slipper bli frestade att stanna i pulkabacken från vägen hem från skolan. Nu kan de bosätta sig i backen hela tiden i stället så mammarika slipper laga mat som blir ljummen, slipper trösta barns som blir lurade till att åka pulka, helt enkelt kan mammarika ligga i soffan och äta praliner!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.