Öh, hur då?!

Mammarika är sjuk, barnen är snoriga men på bättringsväger och det är ju bra. Det är nog bra att även mammarika var sjuk och febrig igår för då orkade mammarika inte så mycket. Nej, mammarika talar inte om de vardagliga sakerna som att laga, tvätta och annat som är bra att göra i ett hem med barn, fru och make.

Nej, mammarika kunde inte, eller rättare sagt orkade inte bli arg igår fast hon borde det på sin make. Varför borde mammarika bli det då han kommer hem trött efter en dag i fabriken?!?!

Jo, i onsdags åkte maken som vanligt, trött men glad till jobbet och det är ju inget konstigt i det inte. Nej, försörja familjen, det är något som Thomas är en jäkel på när det väl gäller. Så där har mammarika inte något att klaga på eller bli arg över.

Men som sagt Thomas kommer hem trött och säger till mig en ton som får mig att tänka innan jag hör vad det är att något fruktansvärt har hänt. Nu stod ju maken framför mig i egen hög person så det kan ju inte hänt han något. Då slog det mig att han har krockat bilen, eller repat den och det var det första jag ropade ut till han…

Men så vart inte fallet och mammarika andades ut både en och två gånger och undrade väldigt nyfiket på vad som har hänt. Då berättar Thomas att han hade ställt bilen på en gata där det var förbjudet att parkera första onsdagen i månaden om det inte är en helg. Så det vart en bot på 600kr.

Ja, det kanske inte är så mycket att reta upp sig för eller blir arg för det kan ju hända även den bästa och med det menar jag mammarika. Så jag log och sa, ”det drabbar ingen fattig” bara att betala och se glad ut, vilket Thomas inte hade sett och tur var väl att barnen inte var i bilen eller ens i närheten när han upptäckte boten för det hade visst kommit den värsta salvan från hans fina mun som han inte ens visste själv att han kunde säga.

Nåväl, mammarika fortsätter och vara sjuk och tar sig igenom hela onsdagen till torsdagen och genom torsdagen fram till eftermiddagen då maken, Thomas Jonsson i egen hög person kliver in i dörren som ett åskmoln och ryter och röjer som en skadeskjuten katt.

Mammaika är fortfarande inte piggelin och huvudet känns som i en dvala så jag frågar lite hest vad som hänt…

”Jä**a, hel***e, s**t och en himla massa mer…” så lät det ungefär på gräddhyllan och det är då jag bryter och fråga vad som hänt. Jo, Thomas har fått en ny bot på 600 kr för felparkering…

Öh, hur kan Du ha fått det undrar jag?!?!?! Jo, så enkelt att på torsdagen hade han parkerat på andra sidan gatan och då inte läst skylten att det står att det är förbjudet att parkera första helgfria torsdagen i månaden…

Kan man ha roligare för pengarna eller kan man ha ännu roligare?!?! Tur är då att mammarika är sjuk och inte orka lägga energin på att bli uppretad och arg på min älskade make!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.