Piiinsamt…

Men hallå, vad hände igår?

Ja, inte är det så att mammarika har vaknat bakfull och minnesluckorna tonar sig fram under dagen. Nej, vad mammarika undra vad det vad som hände när Norge slog Sverige i hockey, ja Ni hörde rätt. Piiiiinsamt, Norrmän kan åka skidor men hockey?!?!

Än värre var det när mina norska vänner blev glada, Tommy Boy han skrattade och vart glad, jon skickar SMS till mammarika där det stod ”Looooser”… Hm, inte vad jag hade väntat mig då mammarika lovade en gravöl till Jon då mammarika antog att segern vart till Sverige innan de ens börjat.

Men för övrigt vart det ju en kanon valborg med goda vänner som bjöd på käk på andra sidan gräddhyllan. Eva och Patrik var värdarna det här året och det satt som en smäck runt magen, som alltid. Men alla vart nog lite dävna, mammarika drack ett och ett halvt glas vin sen blev det kaffe resten av kvällen då gäsparna kom allt tätare.

Noel höll på att somna runt 22 så då packade vi in oss och for hem till vårt härliga hem och framför allt mammarikas härliga säng. Boken några rader medans maken tittade på tv. Har börjat på ”Skam” av Karin Alvtegen som snart är slut.

Mammarika har inte bestämt sig än om den är bra eller medelmåttlig… Ibland är den fängslande och ibland mindre, så den ligger väl än så länge på två starka Jonsson.

Men även Thomas vart sugen på boken som mammarika skickade till han i påskas, så det slutade med att avslutningen på valborgsmässoafton vart horisontellt läge med var sin bok i var sitt koncentrerade vakuum

Idag har dagen åter igen varit en härlig dag med goda vänner som sällskap både på förmiddagen och förkvällen. Kaffe (kaffet vart drickbart, kaffet var gott) och lunch i Knivshult mer Herr och Fru Strandqvist. Frun i huset är lite skogstokig då hon är lika besatt i ett strykjärn som mammarika är i en dammsugare… Det säger rätt mycket och har inte mammarika helt fel så tror mammarika att Fru Strandqvist är ett snäpp värre än mammarikas dammsugarkärlek.

Sen var det äntligen för Liams del början på fotbollsträning igen, så som han har längtat och nu är det bestämt att det blir Ekhagens IF och inte verken J-södra eller Spanien, så det så.

Avslutningen på den långa sjukskrivningen för mammarika firade vi med att grilla hos Katta och Peter, vi gjorde det så bra att vi delade upp lite vart så det blev ett super gott knytgrillfest. Sista dagen på den falska semestern är snart slut. Det som återstår är ”Mästarnas Mästare” och några rader i boken.

Thomas bad mammarika ta fram en ny bok då hans tog slut på morgonen… Det tackar ju inte mammarika nej till, ett lugnt avslutande på helgen, valborg och falska semestern…

Matchfakta:

Norge-Sverige 5-4 efter Overtime och straffar
(1-3, 2-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Period ett:
04.19 utv. 2 min Lars Erik Spets holding, 06.21 0-1 Loui Eriksson, assist Robert Nilsson, 06.51 utv. 2 min Jakob Silfverberg hooking, 08.06 1-1 Martin Röymark, assist Mads Hansen och Morten Ask, 09.13 utv. 2 min Martin Thörnberg interference, 11.41 1-2 Parik Berglund, assist Martin Thörnberg, 12.18 utv. 2 min Eerikki Koivu interference, 14.28 utv. 2 min Ole-Kristian Tollefsen, 15.01 1-3 Patrik Berglund, assist David Petrasek och Magnus Pääjärvi, 19.53 utv. 2 min Nicklas Grossman tripping
Skott: 5-14.
Period två: 01.00 2-3 Morten Ask, assist Mathis Olimb, 03.08 utv. 2 min Morten Ask slashing, 12.46 utv. 2 min Mattias Tedenby hooking, 13.45 3-3 Marius Holtet, assist Anders Bastiansen och Per-Åge Skröder, 17.38 utv. 2 min Anders Bastiansen slashing
Skott: 5-12.
Period tre: 05.44 utv. 2 min Patrik Berglund roughing och Per-Åge Skröder roughing, 07.16 utv. 2 min Niklas Persson roughing och Marius Holtet roughing, 08.14 utv. 2 min Morten Ask hooking, 09.37 3-4 Loui Eriksson, assist Robert Nilsson, 15.06 4-4 Anders Bastiansen, 19.49 utv. 2 min Per-Åge Skröder slashing  Skott: 7-1.4
Overtime:
Skott:
2-6.
Straffar: 1-0 Per Åge Skröder
Skott: 1-0. Totalt: 20-46.
Utvisningar: Norge 9×2 min. Sverige 6×2 min.
Domare: Peter Orszag Slovakien, Daniel Piechaczek Tyskland
Publik: 5 147

Matchens lirare:
Norge:
Lars Haugen
Sverige: Loui Eriksson

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.