Rättvist!!!

Tja, mammarika överlevde även den här dagen hemma på gräddhyllan med en Liam som blir uttråkad det första man vänder ryggen till.

Inte bara det, hela världen är såå orättvis när man är snart 8 år och hemma och är sjuk. Är det verkligen rätt att lillebror Noel ska få leka ute efter att varit på skolan?!?! Ja, det är många frågor och så få svar som mammarika kan ge ibland.

Har kommit till ett läge där jag helt sonika säger den råa sanningen ”Livet är inte alltid rättvist” inte så som barn tycker det ska vara. Lika många godisbitar och lika mycket läsk i glaset… Har en vag aning om att det kan ha varit så hemma hos mig också när jag var liten, fast det kommer jag aldrig tala om för Liam och Noel. Lite fördel må man ha när man är vuxen och bestämmer…

I morgon blir det en ny dag som är i vabbens dag. Det som däremot kommer bli helt nytt för första gången för Noel och för mig så klart är att Noel ska gå hem själv efter skolan, jag ska möta upp han i dalen. Detta är stort för Noel, men nog större för mammarika som har svårt att klippa navelsträngen på uppgiften att få själv hem.

Men på torsdag ska jag äntligen få gå till gruvan och göra ett kvällspass, bra att ha en make som kan byta av mig… Skönt att komma ut, se folk, inte höra tjat och inte behöva stå för kvällsrutinen en dag av veckan… Tack kära jobbet för att Du finns för mig, det ger mig chans till att vila upp och  fixa dagen hemma!!!

Hade ju lite skolarbete med Liam här hemma, trodde han skulle protestera mera än vad han gjorde. Tror faktiskt att han tyckte det var riktigt kul att skriva små bokstäver bara han kom igång. Sen så tycker Liam att jag har lite märkliga bokstäver, skriver kanske inte exakt lika som Liams fröken. Men med lite förklaring om vad det är för kråkfötter jag hade skrivit fick han till alla fyra meningar han skulle skriva. I morgon tar vi tag i matte läxan som jag hämtade hem när Noel skulle hem.

Har nu ett stort problem, vet inte vilken bok jag ska börja i. Läste ut ”Cirkeln” igår och det var en riktig bra bok, för det var ju en ungdomsbok och jag trodde inte jag skulle fixa det, men det gjorde jag och nu vill jag ju så klart läsa de två sista i den serien. Men den har inte kommit ut som pocket än, så jag kommer att fördjupa mig i andra tills dess…

Så baybay people!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.