Spår efter en 15 åring…

Nu vet jag vad jag har att vänta mig! Men hoppet finns att det kan bli bättre eller?

Jo Alice bor ju hos oss i några dagar och det är jätte kul. Men jag är inte van än vid tonåringars glömska eller trötthet, vet inte vad jag ska kalla det.

Igår kväll så kom Alice till mig runt 22 och sa att hon var hungrig och ville ha något. Ja sa titta i köket om du finner något som passar. Efter en stund när jag kom ut från toan står Alice i köket som är helt mörkt, inte en lampa tänd. Vad gör du sa jag? Jag häller upp filmjölk till mig. Jaha, sa jag men ser du något. Aaa de är lugnt. Var på jag tänder lampan över bänken…

Ja det visar sig då att glaset är helt överfult med filmjölk som rinner som ett stort hav på hela bänken. Alice kommentar: Oj då jag trodde jag skulle känna när glaset blev fullt… Ja, jag kan bara skratta åt det. Känna?!?! Nu när jag sitter här och ska ta styrka för att sätta igång och åka handla bland annat så känner jag någon sur lite doft, typ filmjölk som blivit varm av sol och börja luktar. Vad får jag se?! Jo detta glas som vart överfullt med filmjölk står gömd bakom data skärmen.

alt

Vad kan jag komma fram till då? Jo att små barn drar fram leksaker i små mängder. Stora barn drar fram allt i stora mängder. Det är inte bara saker det luktar även om dem. När jag kom hem från förskolan i morse så doftade det som ett helt parfymeri här hemma. Fast jag måste säga att de är ju rätt härliga när allt kommer omkring ändå!

 

Ett leende kostar mindre än elektriskt ljus och ändå lyser det upp mer i ett hem.

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.