Stavåkra

DSC_0007-1

En solig dag börjar gå mot sitt slut och jag är mer än nöjd. Kan ju inte annat än att vara nöjd då just solen har varit hos mig hela dagen.

DSC_0047

Började som sagt inte med att tillbringa dagen i solen, då det var mycket på schemat som skulle göras här hemma.

DSC_0052Så efter att jag och maken ätit en stillsam frulle tillsammans började jag sätta igång och baka bröd då det vart ebb i brödlådan. Liam blev ju mer än glad när han kom hem från skolan och såg att det vart nybakat bröd här hemma på gräddhyllan  Liam bara älskar hembakt bröd, medan Noel önskar sig mer köpebröd. Som jag brukar säga då… Man kan inte få allt här i livet, men bakat bröd kan man få!!!

Så glad över att ha en så liten hund som är så söt…

 

 

DSC_0002-1

DSC_0058Samtidigt som jag höll på att baka dessa delikata frallor till oss satte jag i gång med att städa upp på balkongen och skickade iväg maken till att köpa blommor till våra lådor. Han höll på att trilla av stolen när han fick detta uppdrag, för han hade aldrig gjort det förut och kände sig genast osäker på hur detta skulle gå…

… Hur svårt kan det vara, tänker jag?! Tja, om man är man och inte har vistas i en blomsteraffär kanske det är svårt. Eller om man inte vet vad blommor är kan det vara svårt… Det kan jag hålla med om, men om man är man och har varit i en blomsteraffär så kan det ju inte vara svårare att köpa en blomma som att gå på bolaget och köpa sig en öl!?! Eller?!

DSC_0069

Hur som helst, jag fick iväg maken som ändå skulle ge sig iväg och kolla lite annat som jag inte är ett dugg intresserad av (Media Markt). Finns så många andra roliga affärer än just den…

DSC_0006

DSC_0044Men nu när jag sitter här i denna skrivande stund är jag super stolt över min kära make som faktiskt klarade av den tuffa uppgiften att frakta hem lite blommor till balkongen utan att gå vilse. Och inte bara det, han har ju smak min kära make!!! Så nu kanske det får bli maken som får stå för blommorna i vår härliga familj, för nu har han ju lärt sig och jag kan lita på att han har smak!

 

 

 

DSC_0079

Som sagt, det har varit soligt och inte vill jag missa att vara ute i solen heller. Är ju nu inte på torpet (då är man mer ute än inne) så jag funderade en liten stund eter att fått ett förträffligt bra förslag från Outi…

DSC_0061

 

DSC_0038Hon föreslog att jag, Noel och Stella skulle mötas upp vid ”Stavåkra” för att äta en kvällsmat ute i naturen medans Stella och Seppo fick springa av sig i det fria utan koppel och andra distraherande aktiviteter runtomkring dem. Samt att Alexander och Noel kunde leka av sig lite och komma till ro då det är så ljust ute nu när äntligen sommaren är på väg.

Skönt att kunna lura iväg de små med att locka dem att jag ska ta kort på dem när de nått kullen på andra sidan kohagen… De ser ut som två små prickar, men jag höll vad jag lovat och här är resultatet!!

DSC_0101

DSC_0041Varför nu inte Liam och Thomas var med finns ju så klart en anledning (ville självklart ha me de med) men de skulle ju åka till simskolan så Liam kunde få öva lite mer… Därav halva familjen som inte följde med.

När jag väl kom till Stavåkra fick jag lite flashback från barndomen då man fick både åka dit med skolan och mamma och pappa för att ha lite friluftsliv. Och den gamla skylten som har varit där så långe jag kan minnas hänger där så fint fortfarande… Helt otroligt att den har hållit längre än vad jag är ung!!!

 

DSC_0018Nu är det dags att lägga sig med sappen och njuta en stund innan rullgardinerna dras ner…

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.