Välkommen 2016

Hallå världen!

DSC_0248

Nu är 2016 här och dagarna rusar fram som värsta nyårsraketen. Två av tre grabbar har börjat skolan och jullovet är över. Alex är åter på Rosenlundsskolan och kämpar och Noel är tillbaks på Ekhagskolan, de har dock inte haft några läxor på de två dagar som gått efter lovet. Liam börjar ju nu på måndag, han fick lite längre lov då Prolympia är en privatskola och inte följer kommunens lovdatum.

DSC_0201

Själv är jag på sluttampen av min ledighet, nästa vecka är det gruvan igen. Som alltid efter lång ledighet så ska det i ärlighetens namn bli rätt gött och komma i rutiner. Att få börja längta till att få vara ledig. Känna att man varit nyttigt och förtjänat sitt uppehälle.

DSC_0080

Efter nyårsfirandet med familjen Strandqvist och alla deras goa grannar i Knivshult for vi ner till torpet och njöt av ledigheten. Men vifiradäe inte bara in den nya året, utan passade på att överraska Stefan som gått och fyllt 50 år. Han hade inte en aning om att fru Strandqvist ordnat med en suprise till hans ära. Det vart mycket trevligt och barnen hade det superkul. Så det vart både nyår och kalasfest i år. Tackar och bockar för den goda maten som det bjöds på!

DSC_0259

Väl på torpet passade faktiskt jag och Annette på att ge oss ut och fotografera.  Det vart både nattfotografering till Noel och Alexanders glädje… Ja vår med som hade något att fota och lägga fokus på. Blir riktigt coolt om jag får säga det själv med nattfotografering och ljus i rörelse.

DSC_0084

Försökte ju även på mig att fota ringade vatten en dag med Annette. Det är så fränt när man väl får till det och det blir som en dimma över bilden. Lyckades få till det, med dessvärre så kom inte så mycket av det med på bild.

DSC_0077

Syns lite nere på bilden. Kan skylla på att det var svinkallt och fingrarna vart stela som is, djup snö och iskalla fötter. Men det lilla jag fick med är jag gläd över och hoppas på bättre lycka nästa gång…

DSC_0132

En dag vart bara jag och Noel hemma på torpet och jag frågade om han kunde tänka sig att ställa upp som motiv… Till min glädje sa han JAAAA!!

DSC_0177

Glad mamma och mindre glad Elsa som helst hade valt att stanna inne framför brasan. Även dessa bilder boed dock inte de bästa, då manga av de blev allt för ljusa. Så svårt att se på kameran hur de blir, det är när jag väl lägger in dem i datorn och får upp lite storlek som man ser resultatet bäst.

DSC_0201

Men övning ger ju färdighet. Snart är det ju även dags för del två på min fotokurs som jag startade för rågot år sedan med Ida. Nu har ju Annette gått första delen och då passar vi på att ta andra delen tillsammans då Ida redan har gått den.

DSC_0123

Så det ärver lite vad som hänt sedan 2016 trädde i kraft.

Vad som väntar det här året har jag ingen aning om, det jag vet är att jag ser fram mot att få ha den tillsammans med min fina familj och mina fina vänner som finns där för mig när jag behöver det!

Må väl!

citat_koket_1_small-576x527

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.