D-DOSAD

Herre jösses, tänk vad kidsen kan ställa till med…

Skärmavbild 2016-01-13 kl. 22.28.45

Ja, i lördags försvann vårt internet en stund och kom till baka, dock väldigt hackigt… I söndags vart det helt borta och det gick inte få internet en gnutta alls här hemma på gräddhyllan.

Det första man tänker är ju inte att vi skulle gått och åkt på en attack. Ja, en datorattack på vår IP-adress…

ddos-attack

Men det vart det just det vi hade blivit. Efter att varit i kontakt med Junet som är vår leverantör några gånger i måndags så fick vi till slut veta vad som var problemet. Vi vart D-dosade, en så kallad attack till vår specifika ip-adress.

ddosattack2

Kära lilla rara Liam som blev helt till sig och inte hade internet… Abstinens! Men det har även lärt min lille putt en läxa, man ska icke reta upp fel person med kunskap av datorer och dess kraft som de kan göra. Han har förmodligen retat upp fel person när han spelar sitt minecraft.

large_ColorfulbooksMen allt dåligt behöver inte bli sämre, Liam har lärt sig en läxa, en hård sådan. Han har även fått vara utan dator sen i söndags, liksom en avvänjning kan vi kalla det. Har fått till uppgift att läsa två böcker den här veckan.

Han har kommit en bra bit in i första och det har inte varit så mycket gissel om datorn och läsningen. Vi har till och med haft riktigt trevligt jag och Liam, jag fick en puzzelstund med han i måndags kväll. En stund på tu man han jag och Liam. Så visst kom det något bra ur den här förbaskade attacken.

Men nu är allt som förr, internet på full sprätta, vilket gav mig möjlighet att blogga lite igen!

Må väl där ute!

 

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.