Vecka 44

Vecka 44 är snart över men jag har allt sparat lite av vecka 44 i bilder…

Att vara barn är inte alltid kul, i alla fall om man inte går en massa måsten till något kul. Så är man på torpet och är barn så ingår det även lite barnarbete… (Hoppas ingen anmäler mammarika för barnarbete, jag är ju själv ett barn…).

Så för att hålla oss varma i stugan på kvällen och framför allt på morgonen krävs det att det eldas i kaminerna. Men veden kommer ju inte in i stugan av sig själv, så där av barnarbete på torpet.

Så jag kan nästan säga att veden som Liam och Noel fick hjälpas åt med att ta upp till torpet gjorde mycket nytta. Inte bara att Liam och Noel blev varma av att det eldades inne, utan att de fick slita med den för att den skulle komma in gjorde ju att de inte frös när de var ute… Vad kan vi dra för slutsats av det här då?! Tja, det är bra med ved, den värmer om man har tur tre gånger…

Så jag vill verkligen minnas den här veckan då det har givit mammarika en helt fantastiskt härlig vecka med mina helt underbara barn. (och tre hundar och några hemska jäv… möss). Så det fick bli lite fotografering helt sonika. Inte bara bilder, utan härliga bilder (ja, enligt mig då) som jag kan titta på och minnas mitt höstlov med barnen vecka 44 2012 nere på torpet..

Det är ju så att det inte bara är jag, mammarika som älskar detta lilla paradis, utan hundarna också. Så Knut och Seppo fick följa med på veckans bootcamp, så som de har lekt av sig där nere. Tror att alla tre hundarna har åkt på någon depression  nu när de kom hem till betongstaden…

I morgon ska jag i alla fall avsluta den här veckan med en bio tillsammans med Annette och filmen ”En oväntad vänskap”. Det ser jag fram emot då det fram till jul nu bara kommer innehålla jobb, jobb, jobb, jobb och åter jobb…

Liam och Noel kommer inte heller ha någon ledig tid innan jullovet, så för deras del blir det plugg, plugg, plugg och åter igen plugg. Så gör barnens skulle får jag väl önska att det blir lite snö så att det livar upp vardagen lite för barnen.

Men skulle jag, mammarika få bestämma så kan vi skippa allt vad snö och kyla är för gott…

Jag älskar mer värmen, så som i en god trattkantarellsoppa. Och det var just det vi åt till lunch idag hos mamma då hon hade öppet hus för oss barn och sina syskon med familjer. Så det var dropp in mellan 12-14 och sen på eftermiddagen skulle de som ville gå på minnes-gudstjänst i Månsarps Kyrka.

Ett litet minna för min fina mormor som vandrade vidare tidigare i år. Hennes namn kommer de att läsa upp och så skulle de ju sätta lite ljus vid mormor och morfars grav. Jag tog med mig mormor i tankarna hem, morfar finns också där men han har jag aldrig känt då han somnade in allt för tidigt…

Jag var nog inte mer än två år när han gick bort. Det som var lite kul idag när jag träffade moster Ann var att hon hade funnit ett litet släktträd som mormor hade skrivit ner i ett block där hon skrev recept i. Så tur att moster Ann sparade och satt och tittade igenom lite recept och fann detta lilla träd som mormor skrivit ned.

Så Ann hade varit så snäll och kopierat upp så vi alla fick varsin liten mapp med ett träd långt bak i tiden.

Noel och Liam fick sig även en fin liten överraskning från min fina moster Ann!!! Hon hade fått en bild på team Putte från körslaget med allas autografer som Liam och Noel fick!! Underbart och roligt, tror till och med att jag blev minst lika glad som Liam och Noel.

Så med de här raderna och bilder avslutar jag dagen och ser fram mot morgondagen och bion tillsammans med Annette!!

Det här inlägget postades i Blogg, Torpet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.