50-öringen & lönen…

 

Åså var det 26 april och i morgon är det lön…
… Lön för mödan som man så fint säger och nu står det möe på listan som ska köpas in. Eller köpa och köpa det ska växlas pengar så jag kan ha lite fickpengar i Turkiet och det måste bli av snart. 9 dagar kvar och sen lyfter planet och far mot varmare bräddgrader.
Sen så utöver det så kan det ju hända att lite proviant till badrummet måste köpas in, ja kanske lite till skafferiet, ja kanske lite till kylen, ja kanske lite frysen men efter det så är det nog inte så mycket mer som behövs för att vi ska klara oss.
Thomas tror jag har gett upp sin dröm på ett ljudsystem och är nöjd med vårt befintliga ljud som vi faktiskt klarar oss gott med enligt mig då. Sen så har vi nog alla teknikprylar så där tror jag inte heller det behövs några inköp. Kanske om det skulle vara någon lyxpryl så en storarumsmatta och en ny soffa, det skulle väl vara det i så fall?!?!
Fast det är lite lustigt för lönen som man får för sitt slit lyckas alltid täcka något hål och inte så mycket mammapeng över när allt är betalt, märkligt är det i alla fall. Men snart så kanske lönen är satt och den enormt stora löneförhöjningen är klar i kommunen?!?! Eller så kanske den inte är det och vi får gneta med de få korvören man får…
Tips förresten om Ni har några 50-öringar som ligger och skräpa. Lägg dem i någon insamlingsbössa så det går till något bra i stället för att de ska ligga och skräpa för snart är de ändå ogiltiga…
Nu, natten!!!
alt

Den 30 september 2010 upphör 50-öringen att vara lagligt betalningsmedel. Det beslutade Riksdagen den 25 mars, efter ett förslag från Riksbanken.


Samtidigt ändras lagen om avrundning av vissa öresbelopp (1970:1029). Ändringen innebär att öresbelopp som slutar på ett till och med fyrtionio avrundas nedåt och belopp från femtio till och med nittionio avrundas uppåt.


Avskaffandet av 50-öringen är en del i den översyn av sedel- och myntserien som pågår i Riksbanken. Mer information om projektet finns i länken nedan.

Förnyad sedel- och myntserie

Riksbanken har beslutat att förnya och modernisera hela sedel- och myntserien. I ett förslag till Riksdagen föreslås också att det införs en 2-krona och en 200-kronorssedel samt att 20-kronorssedeln ersätts med ett 20-kronorsmynt.

 

Det slutgiltiga beslutet om valörer kommer att fattas av fattas av riksdagen. Riksbanken kommer efter det att upprätta en tidplan för att genomföra förnyelsen av hela sedel- och myntserien. Det beräknas ta cirka fem år.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.