Äntligen!

Nu är det bevisat – du behöver faktiskt din skönhetssömn! Ny forskning visar att om du sover för lite så uppfattas du som mindre attraktiv.

Åh, det är ju som musik i mammarikas öron! Sova sig snygg, kan det bli bättre? Näe, då har jag ytterligare ett argument för att vi går upp allt för tidigt på denna runda jord.

Såg denna lilla artikel på ”expressen.se”

Du vet säkert att för lite sömn kan göra dig på dåligt humör, öka ditt sötsug och minska
koncentrationen. Om du sover dåligt under en lång tid kan det leda till övervikt, depression och hjärt-kärlsjukdom. Men du blir faktiskt också fulare av för lite sömn.

-Sömnen är viktig för hur andra uppfattar och behandlar oss. Om du har sovit lite och ser trött ut så uppfattar andra dig som mindre attraktiv och du kan bli sämre behandlade på grund av det, säger John Axelsson, docent och forskare på Karolinska institutet.

Sömn gör dig snyggare

Han har bevisat att den gamla myten om skönhetssömnen är sann. I en studie har han låtit 23 personer bli fotograferade vid två olika tillfällen. Vid ena tillfället hade de sovit normalt och andra gången hade de sömnbrist. Bilderna har sedan bedömts av en testgrupp som svarade på hur attraktiva, hälsosamma och pigga personerna såg ut. När deltagarna hade sovit lite uppfattades de inte bara som tröttare, utan också mindre attraktiva och mindre hälsosamma. Det kan påverka hur andra uppfattar dig i viktiga situationer, till exempel vid
en anställningsintervju eller på en dejt.

– Om du vill se pigg och fräsch ut bör du ta sömnen på allvar. Du inte bara ser bättre ut, du fungerar mer optimalt.

Sömn bättre än kräm

Sömn bättre än kräm
Exakt vad det är som gör att vi ser mindre attraktiva ut när vi har sömnbrist vet inte forskarna. Vanliga fysiska tecken på för lite sömn är svullnad kring ögonen och rödsprängda ögonvitor. Huden i ansiktet kan också kännas torrare och rynkigare. En anledning kan vara att blodgenomströmningen – minskar när vi har för låga halter av sömnhormonet melatonin. I stället för att satsa på dyra krämer för att se pigg ut kan det alltså löna sig att sova ordentligt. Det gynnar utseendet, hälsan och plånboken.
– Sömn är kroppens naturliga skönhetsmedel. Du blir både friskare och snyggare, säger John Axelsson

Ja, mammarika ska med gott samvete gå och lägga sig för i morgon när jag vaknar är jag fan så snygg!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.