Pöss…

Oh, nu har mammarika tagit sig i kragen och beställ foton. Riktiga foton från alla våra digitala, men inte alla tagna för det har vi verken plats eller pengar till, familjen Jonsson älskar att fotografera så det har blitt en hel del under åren…

Men mammarika har varit nyttig en del av dagen, väldigt nyttig och gjort något som jag gillar. Jag har varit i Löckna och det gillar jag, jag har träffat Annette och det gillar jag och sist men inte minst så har mammarika städat hos Annette samt rullat fram tre stora skottkärror med ved fram till dörren. Ett slitigt arbete men vad gör man inte för sin nyopererade vän ute i skogen?!?!

Men arbete ger belöning, Annette gjorde en rödbetsoppa under tiden jag slet mig svettig. Det var gott att slurpa i sig efter en förmiddag med ved, dammsugare och svabb. Katterna, eller framför allt Korven fick en chock när jag kom dundrande in i sovrummet med dammsugarslangen i högsta hugg. Ögonen blev stora som granatäpplen och det slutade med att Korven tog till flykten ner till nedre våning och i Annetts förvar.

Ja, inte en dammråtta finns det efter att mammarika har varit i farten så katterna i Löckna får allt banta ner sig ett tag innan det hinner samlas några nya dammråttor i hörnen, men vem vet…? Mammarika kanske kommer dit snart igen och gör ett röj?!?!

Ja, sen har barnen och jag varit hos Kitty och Alice en stund på eftermiddagen för att titta på hur Alice och Jennie hade möblerat om i deras tv-rum. Det var jätte fint och jag tror nog att Kitty är stolt över sin dotters verk.

Dessvärre får mammarika inte lugn och ro i morgon då mammarika har en, kanske två det märker jag i morgon men en har jag och det är en sjuk son som heter Liam. Feber, förkyld och ont i kroppen, så himla surt helt enkelt. Då missar mammarika sin träning imorgon och det grämer mig för nu har jag kommit in i att träna två gånger i veckan.

Så mammarika som blir lite strandsatt på gräddhyllan tog tag i detta problem en aning genom att bjuda hem Dino och Knut så jag får komma ut på lite promenader i alla fall. Barnen kommer också ha lite att göra så dogsen besöker oss i fall de blir lite rastlösa av att gå här i vårt slott när de är lite halv degiga av febern.

Ja, sen har mammarika skickat maken till att storhandla för något måste han ju bidra med i vardagssysslorna. Tur är att mammarika har en tam make som mammarika har fostrat väl, behövs bara en pöss på munnen så gör han som hon vill!!!!

Nu till sängen och börja på en ny bok…

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.