Bråka inte med mig idag när jag är sjuk!

 

Måndagen är till ända och mörkret har lagt sig över gräddhyllan. Idag har det varit en bra dag på gräddhyllan, jag har fått mycket gjort och det känns som om jag rensat ut inför våren. Jag började med att rensa ut en skogarderob på två kassar skor och stövlar från barnen som gjort sitt. Alltid gott att bli av med en massa och jag funderar alltid på varför jag har sparat på skiten?!?!
När vi skulle sätta oss och äta frukost jag och barnen så är det något Noel vill ha som vi inte hade hemma till mackan och när jag talar om efter en stund att det som bjuds är det som står på bordet. Då tittar Noel stort på mig och säger med bestämd röst: Bråka inte med mig idag när jag är sjuk…
Gick en stund och så satt vi och åt och pratade lite så sa jag att efter frukosten ska vi ut och få lite luft varpå Noel protesterade igen. Jag sa att vi ska gå ut och då luta Noel huvudet på sned och sjöng ut orden: det tror jag inte mamma för jag är sjuk och då ska jag stanna inne så det så…
Ida kom förbi på en kaffe i förmiddags och det blev till och med en liten lunch innan hon var tvungen att dra vidare. Fast Pelle stannade kvar hos mig, Liam och Noel medans hon gjorde sina ärenden. Liam gick ut och jag och Noel satte oss vid köksbordet och satte in foton i album. Noel hjälpte till en stund men sen villa han rita och skriva.
Mamma ringde sen på eftermiddagen och hade en lite överraskning till barnen som hon ville komma upp och lämna så jag satte på lite kaffe och mamma kom. Med sig hade hon två pysselböcker till Liam och Noel som de blev stormförtjusta i, det vart ju en massa dinosaurier och det går alltid hem.
Det är så skönt att få lite gjort och när man vet att man ligger efter med det med. Fotona ligger jag år efter men börjar se en ljusning nu. Har fått upp intresset inge, det har legat i dvala ett tag. Får sådan nostalgitripp med när jag tittar på alla korten och på när Liam och Noel var små. Saknar den tiden lite för den kommer ju aldrig tillbaks.
Idag har jag vabbat, i morgon och på onsdag är jag ledig sen på torsdag ska jag tillbaks till gruvan och det känns skönt. Hela helgen ska jag tillbringa i gruvan men nu är jag så inställd på det att det inte rör mig i ryggen.
Nu soffan men maken och tvn…
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.