Buzzador- ThermaCare

Jippi, äntligen en buzz från Buzzador som passade mig att försöka komma med på…. Jippi, jag kom med!!!

Terapeutiska värmeomslag
Avger värme i 8 timmar
Värmebehandling för lindring av muskel- och ledvärk pga muskelspänningar. överansträngning, sträckningar eller artros.
Engångsomslag, når terapeutisk temperatur inom 30 minuter.Jag med mina krämpor lite var stans fick chansen att testa på Therma Care och nu undrar Ni såser vad detta är?!

thermacare

Nedan lite information om ThermaCare… Och efter informationen, lite om vad jag upplevt och tycker om ThermaCare…

Effektiv värmebehandling
Hur fungerar värmebehandling?

Värme är mycket effektivt mot muskelsmärtor i nacke och rygg. Men värme är inte bara värme.

10420414_10152552855848915_4578218332641150716_n

Den bästa verkan får man om värmen når in till de djupaste muskelskikten. Det är nämligen här som den egentliga orsaken till spänningarna sitter. Den bästa temperaturen är 40°C som tillförs hela tiden under minst 8 timmar.

Långvarig djupgående värme

En värmebehandling som bara varar kort tid eller har lägre temperatur är ganska verkningslös. Den djupgående värmen skapas bara om värmen får verka under lång tid. Värme som skapas av ämnen som ”capsaicin” vilket är fallet med vissa värmeplåster, uppnår vanligtvis oftast endast en ytlig värmeeffekt.

En effektiv värmebehandling ger däremot en långvarig muskelavslappning plus den snabba och tydligt märkbara smärtlindringen.

12777_10152552869328915_5472305592353698601_n

Värmeimpulser konkurrerar med smärtimpulser vid ingången till det centrala nervsystemet i ryggmärgen, vilket medför att betydligt färre smärtsignaler når fram till hjärnan. Dessutom ger värmen bättre blodcirkulation och förbättrar bindvävens elasticitet. Ämnesomsättningen förbättras, avfallsämnen transporteras bort snabbare och näringsämnen kommer snabbare fram till de ställen som gör ont.

Fortsätt röra på dig

En annan viktig orsak till att värmebehandling kan ge ett positivt resultat är att den ger den rörelsefrihet som behövs under användningen. Här är ett värmeomslag som t.ex. ThermaCare idealiskt. ThermaCare värmeomslag är så tunna att du kan bära dem under kläderna utan att de syns, och de hindrar dig inte i ditt dagliga arbete.

Vid akuta sjukdomar, där kroppen själv utvecklar värme, och vid reumatoid artrit är verkan av en värmebehandling och djupvärme oftast inte till någon nytta. Sök alltid läkare om du är tveksam om något.

Alltså, jag vart en aning skeptisk mot denna och fick för mig att det skulle vara lite jobbigt att ha den där änglavingen klistrad på mina skuldror/nacke. Men ack vad jag bedrog mig, överraskad till det positiva. Jag är dessutom väldigt känslig för värmeomslag när det gäller vädret och hör och häpna, min nacke vart mycket bättre den första gången jag testade denna härliga produkt med värme.

Jag har nu gjort min plikt till att buzza vidare den här produkten ThermaCare till mina vänner. Har valt att buzza till både de lite över 55 plus och till de lite under 30 minus och som mig, lagom ålder… Si så där 40 årig…

Jag har inte upptäckt några biverkningar på mig, så som brännskada eller annat som kan hända. Vilket jag tycker var bra, då jag har hittat något som kan lindra min smärta utan att behöva äta vita piller.

Priset, ja där är jag däremot lite skeptisk då jag tycker att 119:- för en förpackning som innehåller tre vingar. Det är lite smärtsamt det priset, då jag tror att jag kommer dra mig för att köpa ThermaCare lika ofta som jag kanske skulle önska.

Ska lyssna och läsa om vad andra tycker om ThermaCare, särskilt de jag har buzzat med ett paket och kan testa det själv….

Jag har nu ett kvar att testa och lite snål blir jag då jag vet vad det kommer att kosta om jag måste betala skälv, så jag väntar tills jag tror det är som värst med min smärta. Kan ju även tala om att jag har ju även en skada i nacken från en bilolycka och det är inte mycket som lindrar min nacke. Men även där häpnade jag en aning över att det gav ett lugn och minskade ner smärtnerverna en andning…

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.