Dop & kalas!

Idag har vi varit på dop och kalas, Hugo döptes och Linnea fyllde tre år. Pappa Henrik och mamma Ewa stod för kalaset i sin trädgård som är på renoveringsstadiet, men på baksidan vart det perfekt och vårt gamla partytält kom väl till pass.

alt

Det var mitt första dop som hölls ute och jag tycker att det var en strålande Ide för allt blev mycket mer personligt och det är ju alltid trevligt att kunna vara ute. Synd bara att solen valt att inte vara med denna dag.

altalt

alt

 

altaltalt

Det var ett fint dop och det var väldigt mysigt att dopet var ute i trädgården, det vart lite mer personligt och det som gjorde pricken över i var att Henrik sjöng och spelade gitarr. Prästen var min gamle konfirmations präst och han kallas för Tojje, så de flesta som kommer från stan vet vem han är. En omtyckt och bra präst enligt min åsikt.

altalt

altalt

Det var inte så många jag kände på denna tillställning men alla var trevliga och goa. Några barn fanns med och jag såg knappt inte till våra egna, ja såg de nästan bara när det var fika för vems barn vill inte ha bulle och saft. Annars så lekte de bra på övervåningen, stackars Ewa som måste städa efter denna stora fest. För det blev ju en hel del och det var många presenter, jag tror att linnea vart väldigt nöjd med alla leksaker och Huga blir det väl tids nog när han förstår vad han har fått.

altalt

 altalt

altaltaltalt

Det fanns gott om nya leksaker och det fanns alltid något som passade till de små liven, tänk så fort tiden går… Linnea har blivit tre år och storasyster!

altalt

Chris läste en dikt om att bli gudförälder för hon fick äran att bli gudmor, gudfar blev än vän till Henrik. Vi sjöng ”Tryggare” och Den blomstertid”. Den blomstertid var ju passande nu i den härliga svenska sommaren och Tryggare är ju en klassiker som aldrig kan bli fel.

altalt

altalt

Henrik hade köpt tårta för ett helt kompani och de lär väl tugga på blåbärstårta hela nästa vecka. Korv med bröd var inte dumt heller efteråt för man blev allt lite sugen på det när det började osa i stek pannan, ja det vart ju inte riktigt tajm för grillen för regnet ville inte hålla sig borta.

altaltaltalt

altalt

Summan av kardemumman är att det vart ett fint dop och ett kul kalas…

altalt

alt

 

 Att få ett litet gudbarn
är en gåva och en ära
– att man är så betrodd
att stå ett liv så nära.

Man länkas till varandra
med ett gudomligt band.
Så själsligt är man nära
fast man bara ses ibland.

Ett gudbarns liv man följer
av omtänksamma skäl.
För man har fått till uppgift
att se till barnets väl.

Och även i det tysta
finns detta alltid kvar
– att man känner något särskilt
för det gudbarn som man har.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.