Folktandvården & Noel

 

Nu sitter jag här inne i datarummet och försöker reflektera dagen som varit. Ja, det är inte det att det är svårt men jag försöker komma ihåg allt som hänt, även de där små sakerna som kanske först inte är så mycket att komma ihåg fast som betyder mest när all kommer omkring.
alt
Jag har varit med Noel idag på folktandvården och det var kul. Noel tyckte det i alla fall och så som han tjatade innan vi kom dit trodde jag inte skulle vara möjligt. Noel riktigt längtade att få gå till tandläkaren och när vi väl vart på väg och skulle parkera som lös han upp som en sol.
 alt
Vi hoppade ur bilen och Noel tog mig i handen så i alla frågor som han ställde på vägen in så säger Noel väldigt allvarligt till mig: Mamma du har väl kört rätt nu så att vi kommer fram till tandläkaren. Ja, sa jag det är här tandläkaren ligger och vart på Noel säger: Är du säker nu då mamma?!?!
alt
Japp, det var rätt och vi kom in, Noel går fram till damen som sitter i luckan och talar om högt och tydligt att han heter Noel Jonsson. Vad bra sa damen, jag ser ditt namn här och du kan sätta dig och vänta tills de ropar upp dig Noel.
 alt
Vi sätter oss och efter en stund börjar Noel undra om vi verkligen är rätt för det kommer ju inte någon tandläkare och ropar upp han. Så Noel undra hur många timmar vi ska vänta innan det är hans tur. Men efter några minuter så kommer äntligen tandläkaren och Noel följer med bestämda steg in i salen.
 alt
Där inne berättar Noel glatt att tomten hade varit hos oss i natt och lämnat paket. Sen berättade han att han hade en rosa tandborste och Liam har en orange. Mycket bra information tyckte tandläkaren och sen fick Noel hoppa upp i stolen och det gick kanon. Det såg så bra ut och både mammarika och Noel fick beröm över att det var välskötta tänder, så det var ju kul. Valet ur asken blev en stor ful fluga som Noel bara älskade…
 alt
Detta är en liten reflektion som kanske inte är så viktig men som jag faktiskt tycket är värt att minnas. För hur ofta kommer man ihåg möten med barn och andra och deras frågor och nyfikenheter?!?! Ja, en dag så kanske Noel frågar och då ska jag försöka att komma ihåg hans 4 års besiktning på folktandvården… Men är Noel vuxen har jag svårt att tro att han vill att mammarika ska tala om för alla att han helst av allt ville ha en rosa tandborste…

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.