Förälskad igen!

Oj, vart ska jag börja…

Det har varit en så händelserik vecka att mammarikas hjärna är totalt fullproppad av intryck, information och allt annat som har svischat förbi med en fart av ljusets hastighet (om man bortser all väntan på sjukhuset vill säga).

Ja, Noel… Min lilla Noel som är så duktig och så underbart har nu då gått igenom sin operation i Lund. Tanken var ju att de skulle sätta in en ”stent” i aortan som vetter ut från hjärtat. Men koalitionen vart så trång att det vart mer som än vägg en ett rör.

Då gick ju inte detta som var tänkt, för skulle se satt in stenten så hade det kunnat medföra allvarliga komplikationer av att den kunnat lossna och farit vidare. Det vill vi ju inte…

Men så har vi ju så himla fantastiska, underbara och kloka läkare som har kommit på ”att om man blåser upp aortan och skadar den, så bildas det ny vävnad så tills nästa operation så kan de sätta in stenten som vart tänkt skulle komma in vid första operationen.

Jag är imponerad över hur de kan komma på sådan här saker och framför allt är ju supertacksam över att det forska i detta med hjärtat, ja hela människokroppen. Så jag sa till Thomas att vi måste skänka en slant till barn och hjärtforskningens fond, utan den så kanske inte Noel skulle kunna bli frisk, eller alla andra underbara barn som behöver någon form av hjälp.

Hur vart det på sjukhuset då? Jo, det vart kanon! Härliga uskor, ssk:are och läkare som verkligen talade om vad som händer, sker och komma skall. Vi kände oss väl mottagna och omhändertagna i detta Lund som jag aldrig varit innan i.

 

 

Blev förälskad där med, i en helt underbar liten person. Den glädjen denna lilla varelse spred gav mig så mycket så jag blev tagen i hjärtat. Alltid lika glad när man sågs och alltid massor avfrågor som gjorde att man inte kunde låta bli att le.

Ja, det var inte bara jag som blev förtjust, Noel fann en ny vän. Thomas, han blev också glad av att få möta en liten människa som kan ge så mycket. Tack Edin, du är unika och det ska Du vara stolt över. Ja, inte bara Edin utan hela familjen var beundransvärda, goa och glada med massor av bra energi!!!!

De kommer alltid få ha en liten plats i mitt hjärta, i Noel hjärta och i Thomas hjärta. Så vi bytte mejladresser då Noel ville skriva en eller två rader, då de fann varandra där i barnavdelningens lekrum på avd 67.

Nu är vi hemma och allt rullar på som vanligt. Inga restriktioner än för Noels del och det är mammarika glad över. För den överskottenergin som Noel just nu har måste få komma ut i aktiviteter, det hade inte gått om stenten hade placerats.

Idag har det varit full rulle från morgon till sena kvällen idag. Ja, klockan är över tolvslaget och jag sitter fortfarande upprätt. Borde vara liggande men det har inte hunnits med än.

Började med att ta Liam och Noel till tennisträningen, super kul. Därefter fick vi besök av tre Silvertar som vart sugna på att leka och mamma Katta på att dricka kaffe. Snart vart klockan 15 och jag skulle gå på HV71-Brynäs match med grannen rakt över, då Riksbyggens Intresseförening bjöd oss till VIP-loungen på Kinnarps Arena, det tackar vi ju inte NEJ till. Det bästa av allt, HV vann med 2-1 i förlängningen. Första matchen av de två jag sett live som de vann… Inte illa pinkat!!!

Ja, efter det blev det pizza med hela familjen, grannen och hela familjen Silvert. För att sedan avslutas med att kära grannen Inger, jag och Thomas satt och tjötade fram tills nu i princip…

Dessa dagar som är roliga, det är de man kan leva på länge!!!

Så det ska jag göra nu, inte bara det… Jag ska lägga mig i min goa säng och sluta ögonen för att vakna upp av glada barnaskratt (tror i och för sig det blir arga 6 å 7-åringars syskonbråksröster) men hoppet finns ju!!!!!

p.s

Vill man bidra med något till alla våra fina barn kan man virka en ”Hjärtekatt” och skänka den. Alla barn som gör något med hjärtat får sedan en egen katt med sig hem.

Ni finner mer info på länken nedanför:

http://hjartekatten.blogspot.com/

Virka en Hjärtekatt

Virka din egen Hjärtekatt och skicka den till oss. Det är en rolig virkning, du får rabatt på garnet och ett hjärtebarn får en present. Alla vinner!
Garn.
2 nystan i valfri färg till kroppen.
1 nystan i ljus beige till nos och tassar.
Några snuttar rött och svart garn till det virkade hjärtat och de broderade detaljerna.

Exempel på passande garn:
Drops Muskat från Garnstudio
Essentials Cotton från Rico Design
Cotton Time från Schachenmayr nomotta
Viva från Marks&Kattens
Soft Cotton från Järbo Garn
Mandarin Classic från Sandnes Garn

Virknål.
3 mm eller den storlek du behöver för att göra en fin katt.
Övrigt.
Fyllningsvadd, plastgranulat/ris samt en nål för att montera och brodera.
Kattmönster.
(Copyright of the pattern is reserved by Nekoyama, the creator of Amineko. Copyright ©2002 Nekoyama. All rights reserved.)
Mönstret till katten finns på engelska här.
En svensk översättning finns här.
Hjärtmönster.
Använd det här mönstret eller ditt favorithjärtmönster. Med det här mönstret blir hjärtat lagom stort med det garn jag använder (Drops Safran), Beroende på vilket garn du använder behöver du kanske justera maskantalet eller nålstorleken för att få ett lagom stort  hjärta.

lm=luftmaskor
fm=fasta maskor

1. Två lm, 1 fm i andra lm från nålen, 1 lm. Vänd. (2 m)
2. 2 fm i varje fm, 1 lm. Vänd. (4 m)
3. 2 fm i varje fm, 1 lm. Vänd. (8 m)
4, 2 fm i första fm, fm till sista m, 2 fm i sista m, 1 lm. Vänd. (10 m)
5. 2 fm i första fm, fm till sista m, 2 fm i sista m, 1 lm. Vänd. (12 m)
6. 1 fm i varje m, 1 lm. Vänd. (12 m)

Nu virkas en hjärthalva i taget.

7. 2 fm tillsammans, 2 fm, 2 fm tillsammans, 1 lm. Vänd. (4 m)
8. 2 fm tillsammans x2, 1 lm. Vänd. (2 m).

Klipp av garnet och virka likadant på andra sidan.

Så här gör du.
Virka kattens delar efter den engelska eller svenska beskrivningen.
Tassarna samt nedre delen av kroppen (alltså rumpan) fylls med lite plastgranulat/ris för att de ska få lite tyngd. Lägg granulatet/riset i lite tyg eller använd en gammal nylonstrumpa, så att kornen inte läcker ut genom maskorna. Huvudet, nosen och kroppen stoppas sedan med fyllningsvadd. Ben och svans behöver ingen vadd.
 Glöm inte att märka Hjärtekatten med en lapp med kattens namn, ditt namn och din bloggadress (om du har en). Skicka gärna med en liten lapp som berättar vad du stoppat Hjärtekatten med och om den stickats i en miljö med husdjur/rök/starka parfymer.

Och vips så har du gjort en hjärtebarnsfamilj lite gladare!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.