Helgen i skrift och bilder!

Underbara, fina, lukargottblomman har kommit till paradiset! Vackra Liljekonvaljer!

Oh, vilken härlig helg med massor av sol och avslappning och en vinnande låt från Sverige!!

Idag fick jag mig en titt på våra små husdjur som jag, Thomas, Tommy och Outi håller kärt… Goda är de med… Mooohhaaaaa

Fast jag börjar med att skryta om  mina två små älskade barn, Liam och Noel som hade tennismatch i lördags. Det gick kanon, Liam vann tre gånger och Noel vann tre gånger och de fick varsin guldmedalj, stolta barn och ännu stoltare mamma!

I lördags var det inte bara tävling i tennis, det var ju Eurovision Song contest  och det gick ju precis som jag ville, Loreen alltså Sverige tog hem hela skiten. Ett stort grattis till Loreen som var superduper duktig och till låtskrivarna som kom på denna härliga låt Euophoria!

Så är den här veckan slut och sista delen av veckan har varit mer än bra…

Har tagit det lugnt och redigt njutit av helgen, skönt för i morgon blir det jobb och jag är mycket bättre i armen. Däremot hade det ju varit skönt att haft några soliga dagar till att njuta av i paradiset, men snart är semestern här och då kommer vi bosätta oss större delen av sommaren där nere i den härliga oas vi har skapat.

I helgen har det varit massor av barn som har förgyllt sin lediga helg från skolan med att bada, det vart premiärdopp för alla dessa goa killar. Liam, Noel, Alexander, Felix och Simon (kompis till Felix). Sen tog ju även Seppo och Stella premiärdopp, kanske inte helt av fri vilja…

… men, det stora mennet… De tog helt frivilligt ett premiärparningslek, eller Stella som har löpt bjöd in stackars Seppo till parning. Så när jag kom ut och skulle ta mitt morgonkaffe i solen så satt de fast och så fick det bli en timme innan de kom loss från varandra. Tack goa Outi att Du tagit bort kulorna från Seppo, annars skulle jag nog gått och blivit med valpar här hemma på gräddhyllan inom sinom tid och det vill vi inte ha… Så nu får inte de leka på en vecka, Stella måste bli av med sin drift till att skaffa valpar innan!

Felix och Simon sov inte inne hos oss i stugan inte, de tog premiärtältingen intill baddammen. Bra och kul för dem, de både somnade tidigt och vaknade tidigt, det brukar ju vara så i den tonårs åldern att de gärna sover bort halva dagen och tjöta bort hela natten!

Har ju i alla fall lyssnat på min läkare den här helgen att bara ta det lugn. Så Outi sa idag på eftermiddagen att hon tyckte vi inte annat gjort än att vilat och tagit det lugnt. Men hon får lära sig det med, fast visst gjorde vi något?! Jag satt någon timme på gräsklipparen och gjorde det nice där i paradiset.

Planterade även lite frö och bytte till större kruka till vår minitomatplanta. Å sen fixade vi ju lite god mat och annat nyttigheter inför melodifestivalen som vi alla satt och tittade på när det började. Efter ett tag droppade det av en efter en av de yngre som helt enkelt hade gjort sitt och var villig att ta emot John Blund.

Maken däremot har inte legat på latsidan. Han har hållit sig för sig själv nere vid bastun och börjat få till det riktigt snyggt utanför. Det kommer bli kanon när trädäcket är klart utanför Saunan och vi kan sitta där och lapa sol efter lite värme inifrån och ett dopp i badet.

På en vecka har det hänt mycket med växtlikheten där nere. Nu börjar det synas att det ko är satt potatis som vi ska smaska på framöver. Så kul när det tar sig och så kul när det som vi sått och planterat överlevt våra hårdhänta tag innan det kommit i jord.

Nu är jag helt färdig, tror jag ska masa mig bort till soffan innan sängen…

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.