I stundens hetta!

Jamen hallå där…

Vad är det som händer? Ja, det händer en jädra massa och sen så händer det ingenting alls. Undrar vart jag har lagt vågen så att jag kan få lite jämnvikt i tillvaron nu för tiden?! Hur som helst så har jag varit på en så kallad utbildning som gruvan höll och det skulle handla om ”Ramavtal” vilket jag tyckte lät så där lagom roligt en trött onsdag som den här.

Det är ju tur att man kan ändra åsikt om saker och ting, för jag vart ju verkligen glatt positiv till (vad jag tycker att det var) föredrag. Det vart inte alls en massa paragrafer och lagtext som jag hade fått för mig att det skulle vara, utan det handlade mycket om människors liv som vi fick berättat för oss av denna Peter (som han hette) föreläste. Han berättade näst intill om verkliga personer och några fiktiva händelser bara för att påvisa hur och varför det kan bli på olika sätt.

Jag är inte den som är den, utan är mycket öppen inför att det kommer komma så kallade ”ramavtal” i stället för specifika märkta timmar/kronor. Hur som helst, det kommer ju inte ske på en natt det här, utan har jag förstått det rätt kommer vi köra igång 2016 och innan dess har det säkert hänt så mycket u utvecklingen att det kanske är något annat som är inne som vi utförare ska testa på i gruvan…

Har som sagt inte heller mått så bra, utan haft lite feber och varit lite allmänt nere, på detta så vart det inte mina lediga dagar, utan åkte på den här utbildningen i dag som varade mellan 8:30-16:00 på Kungsporten. Sen på fredag hoppar jag in tidigare för att vara behjälplig vid en genomförandeplan i gruvan och sen på måndag hoppar jag inte och arbetar med schemat för jul och nyår för oss i gruvan. Så visst är det massor att hinna med när man tros vara ledig!?

i-stundens-hettaFast jag har inte så ledsen över det, jag har tagit semester i helgen och fått det beviljat. Så då har jag en helg som vi ska tillbringa på torpet och fixa och trixa där nere lite. Det ser jag fram mot och jag ser än mer fram mot att få basta en kväll och njuta av tystnaden. Men innan det så är det torsdag och fredag som ska uthärdas hemma i Jönet och gräddhyllan!

Nu ska jag ta mig till sängen och läsa några rader i den nya boken jag börjat läsa av ”Viveca Sten” med boken ”I stundens hetta”. Det var väldigt länge sedan jag läste något av henne, så det ser jag fram mot. Den sista boken jag läste nu, alltså si så där några dagar sedan tillbaks kommer jag verkligen inte på vad den hette, inte heller vem som var författaren… Mycket irriterat när jag kan se omslaget framför mig!!!

Sov gott!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.