Ny vecka…

Skön helg avslutas med att titta till vad som händer i världen och när jag ändå gör det så kan jag visa Er vad som hänt på gräddhyllan, eller snarare vad som hänt i paradiset.

paintingI fredags efter att jag slutade arbeta i gruvan åkte jag raka vägen ner till torpet (mitt paradis) där Thomas, Liam, Noel, Outi, Alexander och alla hundar väntade på mig. Mörkt och sent vart det då jag jobbade kväll, men vad gör väl det när man kan släppa allt vad som  har med gruvan att göra och bara njuta av tystnaden och mörkret. Tog ju semester lördag och söndag, så där av massor av njutningsaromer.

musSå det vart nästan sängen direkt, för jag ville icke spillan någon tid på att vara för trött dagen efter. Lördagen kom fortare än vanligt, men skönt att vakna tidigt för att möta dagen och allt som skulle göras. Thomas och Outi började måla storarummet medan jag satte igång och städa. Det märks att maken min har varit mestadels själv där nere, för det var både rörigt och smutsigt. Sen hade vi ju som sagt tidigare haft påhälsning av de små mössen när Thomas rev upp golv och vägg, så det fanns liksom små äckliga råttepickar lite var stans som nu är ett minne blott. Skönt att alla hål och tänkbara vägar in i stugan är eliminerade, för det är så himla ofräscht med möss i alla de former.

paintMåste dock meddela att det syntes att det varit en ordningsam kvinna på torpet, inte vilken kvinna som helst utan min svärmor. För hon gör alltid perfekta bäddningar i sängarna och det för inte maken Thomas. Ja, det var till och med lite undanplockat, så där måste jag ju ge lite kredit till Gunnel som varit på besök!! Tack!!!

Liam, Noel och Alexander har inte varit slappa de i helgen inte. Nu har vi ju som sagt inget tv-rum att vara i under renoveringen och det innebär att det är ont om plats för att både sitta och titta på tv och bara vara. Så de har varit ute mest hela tiden, men icke sysslolösa. De har eldat ris, gjort fint lite omkring i trädgården och det är ju kul när de tar i och använder sig av kroppen och inte bara knoppen…

imagesIdag vart det nog dock sista turen ut i skogen och leta svamp. Fick i hop si så där en liter tillsammans med Outi, det fanns några fina trattkantareller kvar som stod i skogen och väntade på oss. Tror aldrig att jag varit och plockat svamp så här långt in på året någon gång tidigare i hela mitt liv. Men någon gång ska ju vara den första gången, så nu har vi gjort det med.

monday

Önskar Er alla en trevlig ny vecka!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.