Kompiskalas för Noel!

Kompiskalas med ös för Noels del. Några bortfall men huset vart fullt ända, nästan till bristningsgräns.
alt
Klockan elva efter lång, lång väntan plingade det äntligen på dörren och både Noel och Liam sken upp som två små sommarsolar. Det bara droppade in barn och en och en annan vuxen som ville vara med och leka en sväng.
Noel tog genant emot alla paket och la i soffan för att sedan börja leka direkt med alla kompisar. Inte ett barn som vart ledsen under hela tiden, inte dåligt med tanke på att det var 13 barn och 2.5 timmar långt.
Efter en stund frågade jag Noel om han inte skulle öppna sina paket och det ville ju han absolut. Det samlades barn runde pakethögen så som flugor gör i en kohage där det ligger en blaffa. Det var många fina paket måste mammarika tillägga och Noel var jätte glad över alla fina och roliga paket. Nu ha han jätte många nya leksaker och mammarika måste nog läsa på lite om en del för jag har inte en susning om hur man leker med Pokermon eller Bakugam.
Små barn som leker gör ofta slut på energin fort så det blev till att servera hamburgare med bröd som Noel hade beställt av mammarika. Glassen tog vi senare när det var dags att gå ut för aktiviteterna där.
Efter hamburgare vart det lite mer lek medans vi vuxna som var kvar tog oss några tuggor och en kaffe för att orka leka vidare men nu ute. På med jackorna och ut i den fina höstsolen som faktiskt var riktig skön idag, tur var väl det för det är svårt med en tipspromenad inne i lägenheten.
Katta och Outi gick i förväg för att hjälpa klistra upp tipspromenaden och vi andra samlades utanför porten och delade ut tipslapparna. Sen delade vi upp oss i grupper för att vandra runt och läsa frågor åt barnen. Tror att alla barn fick rätt, och jag tror att alla barn tyckte det var lika kul. Så det var bra att ha en utslagsfråga så att det blev en vinnare. Thomas hade tagit en burk med pärlor i som de skulle gissa antalet på. Vinnaren för dagen vart Pascal, fint pris blev det till pascal med såpbubblor och en tablettask.
När detta var kalart så hade Thomas hittat en skattkarta som några pirater hade tappat här på natten när de var ute och rövade. Så då fick alla barnen gå på skattjakt och först i ledet var ju Noel med 11 glada barn efter sig. Det var inte lätt att hitta då det hade varit en klipsk pirat som hade gjort kartan så pappa Thomas fick efter en stund viska en liten, liten ledtråd.
Efter lite mer letande fann barnen skatten och till deras förvåning vart det inte guld utan godis till alla!
Efter detta lilla evenemang blir mammarika både lite kaffesugen och trött, så jag Outi och Kamilla beger oss in då de andra har gått för dagen. Thomas kommer lite lunkande efter och var sugen på en varm kopp te.
Te och lite tjöt medans Liam, Noel, Alexander, Simon, Robin och Noah tog en sista lek men de vart nog lite trötta de med för Thomas satte på en film och det vart alldeles tyst för en stund.
När Simon, Robin, Kamilla och Noah gick hem hjälpte min kära vän Outi mig att städa upp i barnen rum, Thomas flydde in till datorn för att rensa skallen en stund. Innan det väl var dags även för Outi och Alexander att bege sig hemåt så ville Thomas spöa Outi i Tekken… Mm, vet inte om jag ska tala om hur det gick?!!

Tack alla som kom och firade min lilla Noel, det gjorde mamamrika glad!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.