Mamma blir Du arg om det var jag?

Funderar över det här med 5åringar och vad de har i sina tankar för jag kommer nog aldrig att förstå dem. Från att vara en super duper liten goding har Liam blivet en super duper stor goding med vissa egenskaper jag skrattar åt fast inte så han ser dem…

alt

… Det första fenomenet som jag aldrig har varit med om innan började häromdagen då jag satt med Liam och Noel inne på Liams rum. De satt ner på golvet och ritade så fint i sina block och när jag tittade mig omkring ser jag att någon, vet inte vem eller om det är trollen som har ritat med en krita på elementet och ett streck på den vita lampan i fönstret.
Jag frågar då med skarp röst vem som har ritat… Noel den lilla pille pellen som oftast är skyldig till sådant säger som vanligt och i mjuk ton ”det var inte jag!” Liam tittar på mig med stora rådjursögon och sänker sedan huvudet var på jag frågar igen vem som har ritat?!?! Noel börjar åter igen prata och nu tänkte jag för en kort sekund att det blir trollen som varit i farten igen, men icke som nicke han nekar fortfarande och nu lite mer bestämt.
alt
Nu frågar jag Liam enkom och då säger Liam med en mjuk liten härlig röst: ”mamma och det nu är jag som har gjort det kommer Du blir arg på mig” Jag tittar på Liam och försöker undvika frågan och jag frågar åter igen Liam om det är han och Liam svara mig igen: ”mamma om det är jag blir Du då arg på mig?” Nej säger jag men jag blir ledsen och då kan du sätta dig i sängen och tänka över på vad Du har gjort.
alt
Liam talar då om att det är han som gjort det och Noel ler som en liten sol och talar om glatt för mig: ”mamma det var inte jag som hade gjort det” Nu säger jag till Liam att han ska titta mig i ögonen och tala om varför han gjort så…
Vad händer då? Jo Liam börjar gråta floder och det var ju inte alls meningen och det enda han ville var ju att tala om att han älskar mig och vill krama mig.. Vad gör man? Kan man bli arg? Smälter man? Ja, det gör man men hur många gånger ska man göra det??
alt
Nu hände samma sak i kväll och jag upptäckte när jag skulle säga god natt till Liam att det var ritat ett långt, långt streck på den vita mattan som Liam har på sitt rum och jag frågar igen och en liten, liten stund tänkte jag för mig själv att det kan ju inte vara Liam efter vad som hände sist… Men vad händer?
alt
Jo, Liam säger med lenaste rösten först att han vill krama mig och sen säger han lite försiktigt till mig: mamma och det nu är jag som har gjort det blir Du då arg på mig????? ”Va, ska samma sak hända igen och igen och igen…??”
alt
Man kan bara älska dem, så är det!!!

 

Troll kan tämjas, men inte en arg kvinna.

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.