OS-truppen, Ni är guld värd!

Jaha, dagen till ända idag med. Barnen sover så gott, maken sitter med bokföring och jag sitter här och funderar över morgondagen. Vardag, jag älskar vardag och speciellt när jag varit ledig inser jag.

Varför?! Jo helt sonika för att mina två helt underbara barn får gå till fritids och göra sig av med överskottsenergin som de samlat ihop under sex veckor tillsammans med mig. Ja, jag erkänner!!! Ibland är det skönt att få en liten paus från de två som jag älskar mest i hela världen och det är ju bara för att jag blir en så mycket bättre mamma när jag får slippa vara den tjatiga mamman som bara lägger sig i allt tjafs som pågår just nu mellan mina två små.

Jobbade ju igår och kväll med. Helt okej att vara tillbaks och för att inte gå på för hårt så hade jag en ledig dag på schemat idag och det innebär att jag haft mina två hemma. Idag har de varit extremt trötta, i alla fall i eftermiddag och det kan ju beror på att de just var på fritids igår och fick göra sig av med en del av den där energin som sprudlar i deras små kroppar.

Men i morgon är det som vanligt och det blir en lång dag för oss alla här på gräddhyllan. Jag jobbar 10 timmar så jag ser eller märker inte av hemmet allt för mycket i morgon. Men Liam och Noel får ju en lång dag på fritids och nu efter all ledighet blir det nog en tuff dag för dem då det är många timmar för de små liven och på fritids händer det ju saker hela tiden. Så att vända tillbaks dygnet vore ju bra för oss alla…

 

Till och med Stella är helt slut efter vistelsen på torpet. Tror hon lider lite av trisstress då hon inte kan gå ut som hon vill och inte busa och springa så som hon gör på torpet. Men även Stella kommer väl anpassa sig till vardagen och att inte vi är hemma hela tiden så hon kan ligga i knät och ha det gott.

Vi avsluta i alla fall kvällen med att spela ”Finns i sjön” med Liam och Noel vilket var mer än uppskattat. Dagen har annars bestått av lek med kompisar. Ja, till och med mammarika har fått sig en lekstund med Katta då Pascal och Teo har lekt. Det blev inte bara lek och fika, vi vandrade hit allihopa innan ösregnet kom över oss och käkade lunch. 

Det visade sig att min kära make var hemma då, vilket inte var väntat alls. Men hans två små celler hade visst kommit i konflikt och behövde åka hem och jobba i lugn och ro (fast så mycket ro vetti tusan om han fick med fyra ungar och några till från trappan som alla har olika viljor och framför allt starka viljor.

Kan ju ha med lite eftersläntring som han nu sitter med bokföring då det inte var precis tyst här hemma i eftermiddags. 

Sen har det regnat hela eftermiddagen men det stoppade inte mig då att plocka kantareller tog övertaget över både hjärna och kropp på mig. Thomas la sig i soffan vid fem-tiden för att titta på en film och barnen lekter, därför passade jag på att ge mig ut i det mycket, mycket blöta vädret och letade lite svamp. Och hur vet jag att jag letade svamp?! Så klart fann jag ju de fina gula kantareller som mår så gott av det regn som nu kommer ner.

Så på gott och ont det där regnet. Inte kul att vara ute och plocka svamp, men kul för svampen!!!

Första dagen på jobbet vart ju bra men jag glömde hälften hemma så klart… Verken passerbricka, nyckel eller plånbok med mig… Hade nog huvudet under armen när jag stack iväg. Så nu har jag förberett både Liam, Noel och min väska inför morgondagen. Det behövs ju lite ombyte till dem med då vädret inte vill vara soligt.

Nu är de det där igen med att hålla koll så alla har allt de behöver. Regnkläder, stövlar och gud vet vad… Å snart börjar aktiviteterna igen för Liam och Noel. Det är crawl-skola för Liam och det är simborgarskolan för Noel mitt i veckan. Sen på lördagar har Noel tennis 10:30 och Liam 11:30. Så vi vet vad vi ska göra förutom att arbeta och ta hand om hemmet…

Men det är ju det här som är livet, kämpa, kämpa, kämpa för att sedan njuta av frukten!

Men nu något helt annat… Jag längtar att få åka upp till mitt andra hem… Vilket?! IKEA så klart. Jag har ju inte fått spatsera där och titta på hela sommaren och framför allt så har jag inte fått spenderat några slantar heller, det svider i fingrarna, måste, måste, måste…

Det börjar ju bli mörkare så den där ljuslådan måste fyllas till råge. Inte bara här utan också på torpet, där var det ebb på ljus. Och där behövs ju det och där är det ju så mysigt när ljusen tänds när mörkret faller på. Inga gatlyktor där inte.

Sen insåg jag att våra dricksglas börja sina och de som är kvar ser allt för taskiga ut. de mönstren som en gång i tiden har nu fallit bort i glömska och de ser mer o diskade än rena ut de där glasen. Ikea är ju bra på det viset att det är billigt att byta ut. Så nu vill jag in med nya Ikea glas och ut med de gamla Ikea glasen! Tack Kamprad!

Så har vi ju det här med OS, snart är OS slut och det är med lite sorg då det är något speciellt med just OS. Och med tanke på hur litet land Sverige är mot många andra och hur lite befolkning vi är i Sverige mot många övriga länder så är det ju helt fantastiska idrottsmän och idrottskvinnor vi har här hemma. Mer pengar från staten till idrotten, den måste vi få behålla så vi kan få fram alla dessa fina duktiga människor som finns runtomkring i vårt avlånga land!!!

Om jag inte misstar mig så har vi tagit 7 OS-medaljer och det är inte fy skam. Jag tycker att vi kanske inte bara ska titta os blinda på just medaljerna utan på att vi har så många som faktiskt är så duktiga och kan vara med i OS överhuvudtaget. Tack alla fina idrottsmän och idrottskvinnor, Ni är mer än guld värda!!!

Nähä, nog skrivet om ditt och datt, ingenting och allting… Har nog inte mer att komma med och säger tack och godnatt!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.