Poff & åter igen mörker…

 

Igår for jag min väg ut från min trygga vår från gräddhyllans gräddigaste plats, mitt hem. Dagen var kommen och det var dags att bege sig till Intresseföreningens årsstämma som jag skulle gå på för jag var nominerad en plats i styrelsen.
Men innan jag kom så långt som till bilen och mamma hade kommit för att sitta lite barnvakt skedde något hemsk som jag nu efteråt går och har lite ont i magen av. När jag var inne i sovrummet efter att ha duschat av mig så sa et ”Poff” och allt blev svart igen i lägenheten, tänkte att det var säkert samma sak som skedde förra gången då jag fick för mig att min tvättmaskin var sönder.
Allt stämde in som på förra gången och jag gick ut och testa spisen, mycket riktigt så sattes även stereon och lampan i taket tändes då jag vred på spisen. Hade lyckats få på en del av strömmen och tänkte för mig själv att Thomas får gå ner till källaren och byta propp när han kommer hem för jag vet inte vart det ligger.
När jag sen fortsatte att göra mig klar inne på toan kom Liam och Noel till mig och sa att deras bandspelare hade gått sönder och sen sa Liam i förbifarten att det var lite otäckt när det sprutade en stor eld genom kontakten…
Det var då jag började ana att något hänt och jag frågade varför och var det sprutade eld… De tittade stort på mig och Liam sa sammanbitet: Mamma om jag berättar för dig blir du arg då? Nej sa jag bli inte arg och jag vill att du ska berätta för mig.
Det visade sig att Noel hade sagt till Liam att stoppa en sax in i kontakten och Liam var inte sen med att göra detta varpå det blev en eld och strömmen bröts. Jag tackar min Gud för att det inte skedde något med Liam som det mycket väl kunnat gjort. Jag blev alldeles matt i kroppen när Liam sa detta till mig.
Jag blev inte arg men jag hade ett väldigt allvarligt samtal med Liam och Noel om hur farlig det är att göra så, sa att kroppen kan börja brinna och att då Liam och Noel skulle bli en liten, liten kålbit och att mitt hjärta skulle gå sönder av sorg.
Jag tror det gick in hur allvarligt det är att göra så, sen satt mamma ned med dem när hon kom och sen gjorde även Thomas samma sak på kvällen när han var hemma. Nyfikna barn är bra men nyfikna barn kan också göra farliga saker som gör att mina nerver ibland sitter utanpå kroppen…
Men jag kom i alla fall iväg till Tokeryds Herrgård och jag blev invals som suppleant i intresseföreningen. Efter mötet var det middag på herrgården och det smakade bra för nu hade min hunger börjat göra sig till känna. När kaffet kom hade vi en konstitution över gruppen och bestämde nästa möte.
Nu ska jag göra lite lunch, äta den med barnen och invänta Thomas som ska byta av mig så jag äntligen kan återvända till jobbet igen. Ska bli skönt att se lite annat och höra lite annat än bara mina älskade barn. Behöver en paus även från det känner jag nu, två veckor med sjuka barn tär på en mammarika…
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.