Smaken…

Kanel & Socker

Försökskaniner är till för mesar… Försöksbarn är till för oss starka föräldrar som inte vågar testar själv… Fast i ärlighetens namn så var det inte så att jag som mamma fick tvinga mina fina killar att vara testpersoner till ett experiment.

sockerNej, det vara snarare så att efter Thomas sagt att man kan inte känna smaken av kanel om man blandar kanel och strösocker, stoppar det i munnen samtidigt som man håller för näsan. Mmm.. förstår att Ni nu skakar på huvudet och alla de små grå blir mer grå!! Men enligt forskning så är det sant, vilket Noel tjatade sig till att vela testa. Liam som tittade på Noel blev så intresserad så han också ville ta en stor matsked.

Vad hände då? Ja, enligt Noel och Liam kände de endast sockersmak då de höll för näsan, även om det var rikligt med kanel på skeden. För att sedan göra det än mer spännande så sa jag till Noel att nu skulle han göra samma test och inte hålla för näsan. Så vad hände då?!?!

kanelJo, Noel stoppade skeden i munnen försökte se cool ut och svälja, men det gick ju inget vidare. Nej, det vart att rusa ut till toan och spotta, spotta och skölja munnen. För kanel kan ju vara rätt så stark om man får det i en större mängd…

Nu vet Ni hur man kan göra för att inte känna kanelsmaken!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.