Torpatrollet har flyttat in idag!!!

 

 

En dag på torpet är inte lika dan som dagen innan.
altalt
Nej en dag här på torpet är sig aldrig lik och det är det som är tjusningen att vara här. En dag kan var stillsam och nästa dag kan den vara i full fräs. Det bästa med dagarna är att de är alltid lika sköna, ja förutom då när knottrarna anfaller då är det kanske inte lika skönt. Men annars så är det fantastiskt.
altalt
En dag på torpet har det varit i dag och denna dag har det både varit stillsamt och full fräs. Idag har torpet fyllts av fantastiska människor som har förgyllt vår dag på torpet. Dagen var blöt men det gjorde inget för det finns inget dåligt väder och vi hade bra kläder.
altalt
Det stämmer det som Mia sa till mig när vi gick upp till huset efter att lagt i kräftburarna. Men Marika det gör inget att det regna för då sitter man still mer och umgås, när solen skiner springer alla lite åt olika håll. Det stämmer och det ska jag bära med mig till nästa gång vädret är blött och nära och kära är samlade.
altalt
Mina svärföräldrar, Thomas mamma och pappa kom hit till oss för att fira Liam och mig. Nygifta kärleksparet med små prinsessor var även med till vår glädje och lycka. Det är så sällan vi ses och barnen tycker det är kul att träffa kusinerna från båda hållen.
altalt
Med sig hade de tårta och kaka, samt lite presenter till både min och Liams lycka. Jag älskar paket och jag blir lika glad varje gång jag får något med eller utan papper. Denna gång blev jag väldigt glad över vad jag fick för det var något genomtänkt och något som jag tycker mycket om.
alt
 
Nu vet jag att det finns troll här och jag vet att de har kommit för att stanna, ja det är sant så sant!! Jag fick ett troll som är så fantastiskt fint och nu står mitt lilla, ja så litet var det inte men det står på stenen vid brunnen och blickar ut över torpet och vägen bakom.
alt    alt
Men Liam sa flera gånger till mig att det inte är ett riktigt troll. Det lät mer som om han ville övertyga sig själv om att det inte var ett riktig än att jag skulle veta att det var ett riktigt. Vi gjorde lite murbruk så trollet skulle stå stadigt och fint, ja jag vill ju inte att Torpa trollet ska blåsa bort eller trilla ner för den stora stenen.
altalt
Liam, ja han fick också paket som han öppnade med ett stort leende på sina små läppar. Mia hade gjort en så fin sak, en ask som såg ut som tiger och däri låg det ett par coola solbrillor som han skulle ha på sig när han var ute på tiger jakt. Ja, det sa Liam i kväll till mig och Thomas när han skulle sova att när han var stor då skulle han ut på tigerjakt och ha på sig sina solbrillor. Måtte de bara passa på han när han är stor då!!!
alt
Av farmor och farfar fick han två paket ett som mammarika gillade och ett som Liam älskade. Ja Liam tycket om båda men det ena paketet innehöll badmintontack med nät och annat tillbehör. Det ringde han och berättade för mormor när han skulle sova och han talade om att han lärt sig spela nu. Det andra innehöll tre tröjor som han så väl behöver och det talade Liam om också för mormor och sa att de var jätte fina.
alt
Julia blev förtjust i kojan som Thomas och barnen håller på att bygga så hon fick med sig farmor en extra gång innan det var slut lekt neråt skogen. Vi passade på att fiska kräftor men det vart inte så stor fiske lycka inte idag, nej det vart en liten stackare i en bur. Men jag tror jag tror mig veta varför det inte vart så lyckat …
alt
Lilla stina, ja hon var glad över att bara få sitta i ett knä eller tugga lite på ett finger. När jag tittade på henne log hon med hela sitt lilla mjuka ansikte så glatt. En tupplur under dagen och sen var Stina pigg och glad som en liten lärka igen!
alt
Ja, Olle rensade och slängde i ca 20 kg gädda igår så de var väl mätta och belåtna. Men den lilla rackaren vi fick upp vart nog inte fullt belåten för jag tror att den ville ha sig ett nyp innan… Mmm den fick sig allt ett nyp också, den nöp tag i Gunnel minsann men som tur var inte allt för hårt …
alt  alt
Men som alla dagar har även denna dag ett slut, ett allt för fort slut och kvällen kom fortare än vad jag väntat mig. När jagfrågade vad klockan var så hade den slagit sju och det var ju inte konstigt att alla de små började bli trötta då
altalt
Så Familjen Jensen for hem och kort därefter åkte svärmor och svärfar hem. Nu sitter vi här jag och Thomas som två gamla pensionärer och lyssnar på brasan som sprakar bakom oss. Det är kolsvart ute och knotten har förmodligen somnat även de. Trollet står där så stolt över sitt nya hem, en hel ny värld att ta hand om. Måtte bara de andra skogstrollen ta väl hand om han…
alt       alt
På tal om troll och annat så pratade jag med Bibbi om Torpa tomten som alltid brukade lämna ett paket i ladugården att det var nog dags att hans ättlingar tog över så mina små prinsar får sina klappar av Torpa tomten de med. Mm vi får se om han kommer fram till vinter innan jul och lämnar några små paket till Liam och Noel?!
alt
Nu ska jag mysa lite med min kära make som gör mig så glad och hel!!
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.