Torsdag, soppans dag!

I dag är det soppans dag sägs det, inte för att jag brukar följa det så mycket själv. Men många gör det och jag funderar över varför just torsdag blev soppans dag?!?!

Så jag sökte lite på det och fann: Torsdagen har traditionellt varit en soppdag, eftersom pigorna då hade ledigt halva dagen, och soppa var en lättlagad rätt.

Se där då vet jag något mer VV (vv = värdelöst vetande) men de är så kul att veta en massa saker, säkert bra för hjärnan med att få proppa sig full av kunskap om både nyttigt och onyttigt vetande. Och vem som bestämmer vad som är nyttigt och onyttigt det vet jag inte och kommer inte ta reda på det…

Frukost avklarad och alla sängar är bäddade, disken i maskinen och allt på sin plats. Ska bara göra ett schema som jag ska lämna in på förskolan sen är jag redo att gå till arbetet. Det ska bli skönt att jobba lite nu för nu börjar jag vara trött på att vara ledig. Idag ska jag och Lotta äta lunch ihop, det var så länge sen vi arbetade ihop så vi tyckte att det var på sin plats.

Nu ska jag slurpa i mig sista kaffet och ta sats för att fånga in de små och ta bort karius och baktus som har hoppat på mackan de åt till frukost. De små trollen ska ner i avloppet där de hör hemma, förmodligen har det hoppat in en till mig med som jag ska puts abort med någon bra tandkräm som slår allt. För jag är inte bara mamma jag är även en arbetande mamma och då använder jag mig av… bla, bla som är bäst i test!

alt

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.