Vasaloppet…

Yee, nu har man sett hela 2010 års julkalender och jag måste säga att den är både underhållande och bra gjord. Måtte det bli en lika bra nästa år också!

Ja, nu kanske det är slut med julfirande och annat men är man inte piggelin och barnen vill mysa i soffan så varför inte titta på något man inte har sett allt av?!?! Det var precis det vi gjorde, hela familjen… Eller det var vad jag trodde ett tag in i filmen.

Upptäckte snart att vad jag trodde, grisen i julkalendern hade kommit in i vårt tv-rum då det knorrade och grymtade lite då och då. Funderade om detta var ett julmirakel, grisen kommer ut från tvn, in i vårt hem…

Men det visade sig snart att så icke vart fallet, nej det brukar alltid finnas en logis förklaring och det gjorde det även idag. Det var pappa Thomas som satt och småsnarkade i vårt familjemys. Han blev påkommen med att sova då vi skulle se julkalendern, som även Thomas inte sett då den visades på tv.

Ja, barnen försökte hålla pappa Thomas vid liv med diverse pill och kill men upptäckte att det var lönlöst och fortsatte titta klart med mammarika. Ja, när den var klart så knorrade det lite men då vart det inte från Thomas utan från våra magar som var lite sugna på en god kvällsmat.

Och vad fixar man en lördagskväll på gräddhyllan då? Jo, så himla enkelt!! Macka, en himla massa mackor till oss alla.. Känns inte så exklusivt men har man en make som felparkera så kan det inte annat än bli bröd och vatten den närmaste tiden…

Ja, sen var ju klockan mycket och det vanliga med att ta fram tandborsten för att få bort karius och baktus från de små gottegrisarna Noel och Liam, det var ju trots allt lördag så lite mys fick de ju. Ja, de valde själv i affären när Thomas var och handlade gotterierna med dem. Nöjda och glada.

Noel har gjort ett tennispass idag, det var behövligt för han att få springa av lite energi då även han har varit hemma och inte så kry. De klättrar på väggarna nu efter att ha vart innanför denna underbara borg på gräddhyllan, så på måndag kommer jag tacka för att det är just måndag.

Måndag innebär att mammarika har frisknat till vare sig hon vill eller inte för nu längtar hon att gå till gruvan och göra rätt för sig. Mammarika längtar även att lämna av Liam på skolan så de kan banka in lite kunskap samtidigt som Liam får leka av sig sitt överflödiga energiknippe som han har sparat på sig i en vecka nu.

Noel, även han ska till sina kompisar på förskolan och vara ute med dem, det är svårt att få en innefis att vara en utefis… Så helt sonika önskar jag att måndagen är här snart… Trodde aldrig jag skulle säga det!!!

I morgon är det en ny dag och jag hoppas på lite sol och lite ork för att ta en promenad utan att flåsa som efter vasaloppet gånger två!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.